Rețetă de post: Gogoși pufoase

Data actualizării: | Data publicării:
Gogoși, foto Unsplash/ autor: J
Descriere foto: Gogoși, foto Unsplash/ autor: J

Dacă vrei să te răsfeți cu ceva dulce în perioada postului, gogoșile sunt cea mai bună soluție. Această rețetă este foarte simplă și rapidă.

INGREDIENTE

 500 g faină

250 ml apă călduţă

25 g drojdie proaspătă

50 ml ulei

2-3 linguri zahăr

2 fiole esență de vanilie

1 praf de sare

 

MOD DE PREPARARE:

Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, se folosesc doar 10 grame. Combină, într-un vas măricel, făina și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul. Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini. Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul. Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute. Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și gogoșile sunt numai bune de servit!

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel