Rețetă de post: Cartofi wedges cu sos de salsa verde

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Rețetă delicioasă de cartofi wedges crocanți, la cuptor.

Ingrediente:

  • 800 g (4 cartofi mari) fără coajă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • fulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 220°C, pentru cel puțin 10 minute.

Începe prin a spăla cartofii. Apoi aceștia se usucă bine, cu ajutorul unui șervețel, și se taie în felii de 2-3 cm grosime. Pune feliile de cartofi într-un castron. Stropește-le cu o lingură de ulei și condimentează-le cu sare și piper. Amestecă apoi totul ușor cu mâinile, până când toți cartofii sunt bine acoperiți de condimente.


Se răstoarnă apoi cartofii în tavă și se întind într-un singur strat, nu unii peste alții.

Pune o tavă tapetată cu hârtie de copt în cuptor, astfel încât să nu existe riscuri ca legumele să se lipească, apoi așează cartofii în centrul cuptorului. Coace-i timp de 40-45 de minute, întorcând bucățile la fiecare 15 minute, până când devin aurii și fragezi.

Ingrediente pentru sosul de cartofi:

frunze de pătrunjel tocate mărunt
¼ ceașcă de frunze de mentă, tocate mărunt
½ cățel de usturoi mic, zdrobit
2 linguri de capere scurse, tocate mărunt
80 ml (1/3 cană) ulei de măsline extravirgin
30 ml (11/2 linguri) oțet de vin roșu
1/4 linguriță de zahăr pudră
fulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare:


Combină ierburile, usturoiul și caperele într-un castron. Mixează uleiul, oțetul, zahărul și sarea și piperul cu o furculiță, până se combină totul foarte bine. Compoziția obținută se amestecă apoi cu ierburile.

Odată ce este gata, îl poți servi alături de cartofi. Dacă totuși, nu ești adeptul acestor combinații, poți servi cartofii clasic, lângă un sos de usturoi sau, dacă nu ții post, lângă un sos făcut din smântână. Cartofii pot fi serviți atât singuri, cât și ca garnitură lângă un fel principal.

Citește și: Rețetă de post: Musaca de cartofi cu soia

Rețetă de post: Hummus cu ardei copți

Clătite fără zahăr, cu miere, avocado și banană. Rețeta Adelinei Pestrițu

Carmen Brumă, ALIMENTUL pe care îl consumă în fiecare dimineață: „Are efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 15 Martie, 20:17 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play