Clătite fără zahăr, cu miere, avocado și banană. Rețeta Adelinei Pestrițu

Adelina Pestrițu a publicat, pe pagina ei de Instagram, o rețetă deliciosă și sănătoasă de clătite, cu o combinație de ingrediente atipică.

Adelina Pestrițu a început de câteva zile să promoveze pe internet un program alimentar, pe care ea l-a denumit “Fără Zahăr”. Astfel, le propune zilnic fanilor ei rețete gustoase de deserturi și mâncare, care nu conțin zahăr deloc. În ziua 11, vedeta a postat o altfel rețetă de clătite cu miere, avocado și banană.

Ingrediente:

  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 3 linguri miere de albine de bună calitate
  • 500 ml de lapte de vacă
  • 50 ml ulei
  • făină cât cuprinde (astfel încât să fie un aluat subțire, bun pentru prăjit clătitele)

Pentru umplutură:

Blenduiți 1/2 avocado (bine copt) cu 1/2 banană + cacao (după gust).

Se servește cu fructe la alegere.

Rețeta este pentru mai multe porții, însă consumați doar cât este recomandat în dieta dumneavoastră.

Altă rețetă dezvăluită de Adelina Pestrițu: Rețetă de tiramisu fără zahăr

Ingrediente:

- 3 linguri de budincă de chia
- 1 lingură pudră de cacao bio
- 1 lingură miere de albine bio
- esență de rom
- 1 ceașcă cafea

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele și se lasă peste noapte la frigider.

Se amestecă 100 gr brânză cremoasă de vaci cu 1 linguriță de miere de albine bio și esența de vanilie (după gust).

Într-un pahar / bol de sticlă se pune câte un strat din fiecare compoziție și deasupra se ornează cu cacao pudră.

“Renunțați să cautați un zahăr "mai sănătos" decât altul. Zahărul e tot zahăr, indiferent de culoarea lui!”

Și medicul nutriționist Mihaela Bilic a ținut să facă câteva precizări despre consumul de zahăr care, după spusele ei, nu reprezintă decât niște calorii goale.

“Zahărul, indiferent de culoare, conține 4 calorii/gram și atât! Sunt așa-numitele calorii GOALE, adică energie pură, fără alți nutrienți (proteine, vitamine, minerale, acizi grași etc). În zahăr avem doar sucroză, un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoza și una de fructoză. Și nu uitați, până nu demult zahărul era considerat un produs de lux care se vindea scump și se cumpăra în punguțe mici, ca orice condiment de preț. Poate că n-ar fi rău să-i redam zahărului statutul de condiment, nu de aliment la masa noastră. Folosiți-l ca pe sare și veți beneficia doar de calitățile lui, chiar poate face viața un pic mai dulce", a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 03 Martie, 12:21 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play