Rețetă de Pavlova. Un desert delicios pentru vară

Data publicării:
Sursa foto: Joseph Hadad, Facebook, unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: Joseph Hadad, Facebook, unsplash.com

Chef Joseph Hadad le-a dezvăluit fanilor o rețetă delicioasă de Pavlova perfectă pentru zilele de vară.

Pavlova este unul dintre cele mai delicioase și apreciate deserturi de către majoritatea persoanelor. Astfel, chef Joseph Hadad propune o rețetă de Pavlova ideală pentru zilele de vară cu care în mod sigur nu vei da greș și îi vei impresiona pe cei dragi. Pentru a obține un preparat delicios este necesar să fim atenți asupra modului în care pregătim bezeaua, aceasta fiind cea mai importantă parte din Pavlova.  În acest sens, cunoscutul bucătar ne dezvăluit câteva trucuri excelente prin care putem obține bezeaua perfectă. 

‘’Și deserturile vara se schimbă. Vrem dulciuri ușoare, fructate, pline de arome lejere. Iar un fel de Pavlova umplută este ceea ce vă propun acum pentru vară. După cum poate știți, cofetăria este chimie, iar aceasta înseamnă respectarea strictă a cantităților și temperaturilor. Rețeta mea pentru bezeaua necesară pentru această Pavlova umplută este în felul următor. Aveți nevoie de 150 g albuș, ceea ce înseamnă aproximativ 4 ouă, 280 g zahăr și 85 ml de apă. Apa se amestecă cu zahărul și se face un sirop care se pune la foc și trebuie să ajungă la 123oC în momentul în care îl turnați peste albușurile bătute. Când încep să se întărească albușurile bătute, se toarnă siropul în fir subțire și se continuă până s-a format bezeaua. Se poate folosi imediat sau se poate da la congelator pentru a fi folosită altă dată’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său. 


La ce temperatură se coc bezelele


’’Cu un poș se formează coșulețe, fie rotunde, fie pătrate sau în ce formă vreți. Pe o hârtie de copt se pune întâi bezeaua crudă sub formă de fursec, plat, iar apoi de jur-împrejur se construiește un perete. Astfel încât să arate ca un păhăruț înalt de 4-5 cm. Datorită grosimii compoziției, aceasta va sta în picioare. Se dă la cuptor la 110oC pentru aproximativ o oră, iar apoi se lasă să se usuce, poate chiar și o zi’’, a precizat cunoscutul bucătar. 


Joseph Hadad: ‘’ Pentru acest preparat este bine să fie dulceața mai lichidă’’

Pentru a obține un desert delicios și plin de savoare este importantă umplutura pe care o alegem. Astfel, fiind vara avem o mulțime de fructe de sezon pe care le putem integra. În acest sens, cunoscutul bucătar ne oferă câteva idei excelente de fructe de sezon din care putem pregăti umplutura pentru acest preparat.


’’Separat pregătim umplutura. Este sezon de cireșe, cireșe amare, caise, piersici, pepene și câte și mai câte. Din oricare din ele puteți pregăti o dulceață în care mai puteți adăuga coajă de portocale, coajă de limetă, un baton de scorțișoară, semințe de vanilie sau chiar piper negru zdrobit, pentru un gust mai interesant. Pentru acest preparat este bine să fie dulceața mai lichidă, astfel încât să curgă frumos când tai Pavlova umplută. Separat se face și o cremă obișnuită de patiserie, crema clasică de vanilie. Se vor umple păhăruțele de bezea cu crema de patiserie, dulceața de fruct, dar și bucăți crude din fructul din care a fost făcută dulceața. Deasupra se pun tot bucăți de fruct proaspăt. Pentru o bezea și mai spectaculoasă, se poate pune în albuș și pulbere din fructele deshidratate’’, a precizat Joseph Hadad. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel