Rețeta de pate de casă a Gabrielei Cristea. Secretul inedit al prezentatoarei: „Așa va ține până la o lună de zile în frigider”

Data actualizării: | Data publicării:
Gabriela Cristea, Tavi Clonda, captură video Youtube
Descriere foto: Gabriela Cristea, Tavi Clonda, captură video Youtube

Gabriela Cristea le propune fanilor o rețetă delicioasă de pate de casă.

Gabriela Cristea nu este doar una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV de la noi din țară, ci este și o gospodină desăvârșită, care încearcă întotdeauna să le prepare celor dragi cele mai sănătoase și gustoase preparate. Așadar, atunci când nu este pe micile ecrane, cel mai probabil vedeta se află în bucătărie și, pentru a-și inspira și fanii să uite de produsele din comerț și să urmeze un stil de viață sănătos, aceasta obișnuiește și să filmeze unele dintre rețelele de pe care le pregătește. De data aceasta, Gabriela Cristea le propune fanilor săi o rețetă de pate de pui de casă. 

Ingrediente

- 700 g ficăței de pui;

- 700 g pulpe pui dezosate;

- 4 cepe măricele;

- 2 căpățâni usturoi;

- 400 ml smântână de gătit;

- 200 g unt gras;

- 50-100 g grăsime de rață sau unt;

- crenguțe verzi de cimbru și oregano;

- 50 ml coniac;

- sare, piper.

Mod de preparare:

„M-am apucat să curăț ceapa și usturoiul, pe care le toc bine. Le călesc puțin în unt, iar apoi toate ingredientele vor ajunge în blender sau în tocător, astfel încât pateul să iasă foarte fin. După ce ceapa se înmoaie adăugăm carnea de pui, ficatul de pui. Punem apoi smântâna de gătit, oregano și cimbru, sare și piper. Nu există un timp exact de fierbere, dar toate ingredientele trebuie fierte bine. La fierbere punem și cantitatea de coniac.

Când sunt gata, punem totul într-o oală și blenduim toată compoziția și pateul este gata. Este foarte important cum depozitați pateul. Eu îl pun mereu în recipiente de sticlă și o să topesc niște grăsime de rață și o să închid practic pateul și așa va ține până la o lună de zile în frigider sau îl puteți băga la congelator, cum fac eu.”, spune Gabriela Cristea pe Youtube

Citește și: Gabriela Cristea a făcut un test de sarcină recent. Reacția Cristinei Șișcanu: „Unde cresc doi, crește și al treilea”

Cum își aducă cei doi copii

Gabriela Cristea și Tavi Clonda au împreună două fetițe minunate, pe care cei doi își doresc să le crească cât mai frumos și armonios posibil. Cei patru formează familia ideală și, chiar dacă momentele în doi sunt benefice în orice căsnicie, cuplul celebru alege predominant să plece în orice vacanță alături de copiii lor. Același lucru se va întâmpla și anul acesta, când cei doi și-au pus deja pe listă mai multe destinații de vis.

„Ne plănuim vacanțe, suntem pe ultima sută de metri. Ne hotărâm unde să mergem. Gabriela ar vrea pe Coasta de Azur, eu vreau în Spania. Obligatoriu trebuie să mai mergem în Grecia pentru că de când am făcut copiii nu am mai mers. Înainte mergeam des în Grecia. Este una dintre destinațiile noastre preferate. Voi face snorkeling cu fetele că deja au crescut. Cea mare va face sigur, cea mică va încerca și ea. Nu este periculos, noi deja avem măști profesionale. Ele au văzut la mine cum fac în piscină. Cea mare a fost fascinată, dar nu vede nimic în piscină, ce să vezi? Doar să simți senzația care este foarte mișto. Dar dacă vom face în Grecia va vedea și pești, meduze, caracatițe, îi va plăcea foarte mult. Vom vedea, noi nu forțăm copiii să facă absolut nimic doar pentru că vrem noi. Ele dacă văd la noi și vor să încerce, le îndrumăm să facă, dacă nu vor, este în regulă”, a spus Tavi Clonda pentru Fanatik.

Citește și: Cum să prepari rețeta de cozonac pufos a Gabrielei Cristea. Vedeta a dezvăluit secretul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel