Rețetă de paste cu creveți. Gustos și sănătos

Paste cu creveți, foto Pixabay/ Pixel1
Descriere foto: Paste cu creveți, foto Pixabay/ Pixel1

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a folosi o abundență de legume, o opțiune excelentă este să le serviți peste paste pentru o cină proaspătă și plină, care se pregătește în doar câteva minute. 

Aceasăt rețetă reunește aromele creveților suculenți și ale legumelor proaspete pentru a crea un fel de mâncare sănătoasă și satisfăcătoare, plină de arome ușoare. 


Ingrediente:


230 g de penne

1 lingură de ulei de măsline

3 căței de usturoi, tocați mărunt

1 cană de mazăre dulce, tăiată în două

1 cană de roșii cherry, tăiate în două

1 cană de porumb

½ linguriță de sare 

¼ linguriță de piper negru

2 linguri de suc de lămâie

1 kilogram de creveți cruzi 


Mod de preparare:


Fierbeți o oală cu apă cu o cantitate generoasă de sare.

Gătiți pennele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg și se pun deoparte.

Între timp, încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați uleiul de măsline, usturoiul, mazărea, roșiile cherry, porumbul, sarea și piperul și sotați-le timp de 5 minute.

Faceți o mică gaură printre ingrediente și adăugați sucul de lămâie și apoi creveții. Se sotează până când creveții devin roz, aproximativ 3 minute.

Umpleți un castron de servire cu penne, și puneți cu lingura legumele și creveții.


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 01 oct, 20:16 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play