Rețetă de kafta cu sos de iaurt. Mâncare libaneză preparată la "Neatza cu Răzvan și Dani"

Captură video Youtube/ Feelgoodfoodie
Descriere foto: Captură video Youtube/ Feelgoodfoodie

Rețetă delicioasă de kafta cu sos de iaurt și cartofi, preparată în direct, la Neatza cu Răzvan și Dani.

Ingrediente pentru kofta:

  • 800 gr carne tocată, de porc și vită
  • sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță cu fulgi de chili
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi

Pentru prepararea cartofilor:

  • 500 gr cartofi
  • unt și ulei
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce

Pentru sosul de iaurt cu hamațuchi:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 legătură de hamațuchi
  • sare și piper, proaspăt măcinate

Mod de preparare:

Se începe cu pregătirea compoziției pentru chiftelele arăbești, care trebuie să stea la rece cel puțin 30 de minute, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Între timp, se pregătesc cartofii, dar și ingredientele pentru sosul de iaurt.

Se pune amestecul de carne tocată într-un bol și se adaugă sare și piper, fulgii de chili și se amestecă bine toate ingredientele. Se toacă ceapa verde mărunt, la fel și pătrunjelul verde, iar usturoiul se dă pe răzătoare. Se adaugă peste carnea tocată și din nou se amestecă bine compoziția.

Se acoperă bolul cu o folie și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.

După acest interval de timp se pune o tigaie antiaderentă la încins. Se ia din compoziția de carne tocată și se formează chiftelele de mărimea mititeilor românești. Se înfig în ele bețișoare de frigărui și se așază pe grilul încins. Se prepară ca și micii întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Între timp, se curăță cartofii, se spală și se feliază. Se așază într-o tavă de cuptor unsă cu ulei. Se presară peste cartofi sare, piper și boia de ardei, apoi se adaugă și puțin unt moale. Se dau cartofii la cuptor, la temperatură medie, pentru 35-40 de minute.

Pentru sos, se spală bine frunzele de hasmațucki și se toacă mărunt. Usturoiul se curăță, se pisează cu sare și se amestecă cu ulei, ca pentru mujdei. Se adaugă iaurtul, apoi verdeața și se amestecă bine.

Se servesc chiftelele arăbești cu sosul de iaurt și cartofii la cuptor.

Citește și: Rețete delicioase cu resturile rămase de la masa Paște. Salată de ouă și budincă de cozonac

Tartă de lămâie. Cel mai sănătos desert



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 28 apr, 19:58 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play