Rețete delicioase cu resturile rămase de la masa Paște. Salată de ouă și budincă de cozonac

Data publicării:
Captură video Youtube/ Vorbește Lumea
Descriere foto: Captură video Youtube/ Vorbește Lumea

Preparatele neconsumate de la masa de Paște pot fi reinterpretate, sub forma unor rețete delicioase.

Risipa alimentară este una dintre cele mai mari probleme dezbătute, la nivel global. Totuși, în preajma sărbătorilor, aceasta este și mai pronunțată, pentru că oamenii tind să gătească foarte mult, să aibă mesele cât mai încărcate, și rămân, adesea, cu foarte multe preparate pe care, ori s-au plictisit să le mai consume, ori ajung să se strice. În acest sens, există câteva rețete care se pot face cu ingredientele rămase de la masa de Paște, fiind și foarte delicioase.

"Nu vrem să aruncăm mâncarea rămasă de Paște, mai ales dacă ne-am săturat de clasicele ouă și de cozonac. Așa că ma zis să le interpretăm un pic și vom face o salată de ouă cu iaurt, maioneză, muștar, mărar, ceapă verde și le vom pune așa pe niște felii de pâine și vom mai face o budincă de cozonac, pe care o vom băga la cuptor și punem și niște cubulețe de ciocolată cu lapte, nu neagră, peste și ca să fie si sănătos punem și fructe. Facem asta din cozonacul rămas, care s-a întărit.", a spus Andra Mihail, vlogger culinar, în emisiunea Vorbește Lumea, de pe ProTV.

Rețeta pentru budinca de cozonac

Cozonacul este, fără doar și poate, unul dintre preparatele care rămâne întotdeauna neconsumat, în cele mai multe cazuri. Astfel, Andra Mihail vine cu o reinterpretare foarte delicioasă a acestui desert tradițional.

"Cozonacul mai vechi se taie cubulețe și se amestecă cu el 5 ouă, 500 de ml de lapte, 200 g de smântână pentru frișcă, zahăr, undeva la 130 de grame. Am mixat bine toată compoziția și am amestecat cu acel cozonac tăiat și le-am băgat la cuptor, la 180 de grade, unde stă 30-35 de minute, până se încheagă compoziția și se face ca o cremă înăuntru. Iese ca un fel de tort.", a dezvăluit ea.

Salata de ouă, o delicatesă

"La salata de ouă o să avem nevoie de 6-7 ouă fierte roșii, ceapă verde, pe care o tocăm, mărar, 400 g iaurt grecesc, 2 lingurițe de muștar și doua lingurițe de maioneză. O să iasă o minunăție. Ouăle se toacă cubulețe, după care tocăm mărarul, ceapa verde, eu pun doar partea verde. Amestecăm cu restul ingredientelor.", a mai spus ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel