Rețetă de Fattet hummus. Pastă de năut cu iaurt

Humus, foto Unsplash/ sursa Nicholas Barbaros
Descriere foto: Humus, foto Unsplash/ sursa Nicholas Barbaros

Hummusul este unul dintre cele mai hrănitoare și mai gustoase sosuri pe care le poți prepara. Dacă sunteți în căutarea unei noi rețete pentru acest preparat preferat alege hummus fattet. 

Acest tip este foarte asemănător cu hummusul obișnuit, dar are un ingredient secret, iaurtul.


Această rețetă conține, de asemenea, coajă de lămâie și suc de lămâie, ceea ce o face incredibil de proaspătă și aromată. De asemenea, ajută să știi că există atât de multe beneficii în a-l consuma. Hummusul făcut în casă este super sănătos. 


Ingrediente: 


Sucul și coaja de la o lămâie

1 cutie de năut, clătit și scurs

½ cană de iaurt simplu, neîndulcit

⅓ cană de tahini

1 cățel de usturoi, tocat mărunt

1 lingură de ulei de măsline

1 linguriță de sare

1 linguriță de pudră de chimen

Ingrediente opționale


¼ ceașcă de nuci de pin prăjite, pentru garnitură

pătrunjel italian, pentru topping


Mod de preparare:


Curățați lămâia de coajă.


Adăugați fasolea, iaurtul, tahini, usturoiul, sucul și coaja de lămâie, uleiul de măsline, sarea și chimenul într-un robot de bucătărie.


Amestecați timp de aproximativ 2 minute, până când este neted și cremos.


Completați cu nuci de pin și pătrunjel proaspăt tocat, dacă doriți. Serviți cu pâine prăjită!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 15 oct, 12:53 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play