Rețetă de detoxifiere după sărbători. Te ajută îți reglezi metabolismul și să elimini toxinele

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Dacă v-ați înfruptat din tone de prăjituri de Crăciun, șuncă și din platoul de brânză de sărbători, se poate spune că simțiți nevoia de o resetare.

Vestea bună este că nu trebui să recurgeți la o dietă de urgență sau la ore și ore de exerciții fizice pentru a vă repune pe drumul cel bun. Corpul tău este rezistent și știe cum să se vindece singur. Iată câteva modalități blânde prin care îl puteți ajuta pe parcurs.

 

 

Bea apă caldă cu lămâie.

Începeți-vă ziua cu apă caldă cu lămâie și beți pe tot parcursul zilei. Lămâia oferă mai multe beneficii pentru sănătate, care, combinate cu apa caldă, pot favoriza hidratarea și stimula digestia pe tot parcursul zilei. Hidratarea nu poate fi subliniată îndeajuns de mult în această perioadă de timp - suficientă apă este esențială pentru a vă ajuta ficatul și rinichii să filtreze toxinele.

Încercați să beți ceai verde cald înainte și după mese pentru a vă menține metabolismul și focul digestiv puternic. Ceaiul de fenicul este, de asemenea, o alegere excelentă, deoarece ameliorează problemele digestive, cum ar fi indigestia, balonarea, flatulența, constipația, gazele intestinale, arsurile la stomac și chiar intestinele iritabile. Această plantă  stimulează digestia și are efecte carminative care calmează tractul digestiv și previne formarea gazelor.

 

Concentrează-te pe mesele pe bază pe legume

Deși ați putea fi tentat să mâncați foarte puțin după ce ați mâncat atât de prost, este important să vă concentrați pe mese hrănitoare și sănătoase. Gândiți-vă la fructe, legume și proteine.

 

Postul intermitent

Postul intermitent este o modalitate simplă de a obține beneficiile unui post fără a simți că ești privat de mâncare. Mâncați ultima masă nu mai târziu de ora 19.00 seara. În această stare de post, corpul tău este mult mai capabil să ardă grăsimile. Odată ce se apropie ora prânzului, ar fi bine să nu mâncați 16 ore pentru a-i oferi sistemului dvs. digestiv o resetare totală.

Masaj pe burtă cu uleiuri esențiale

Dacă vă simțiți balonat după Crăciun, cumpărați niște ulei de corp și masați-vă pe abdomen. Uleiul de mentă și cel de lemongrass te pot ajuta să scapi de balonare.

 

Exerciții de yoga


Chiar dacă nu ești neapărat o fană înrăită a sportului și încă îți e greu să te miști de pe canapea, câteva exerciții de yoga, de întindere a mușchilor, ar putea să îți pună în funcțiune sângele și organismul tău va începe să ardă calorii în timp ce tu te relaxezi. E suficient să faci exerciții pentru 20-30 minute pentru a putea să îți dai o stare de bine, potrivit mindbodygreen.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel