Rețeta de berbecuț la cuptor a Evei Pavel îți va lăsa gura apă. Secretul din farfurie

Data publicării:
Eva Pavel
EXCLUSIV
Descriere foto: Eva Pavel

Eva Pavel, consilier medical si prezentatoarea emisiunii “Apel la consilier”, difuzata la Kanal D, a vorbit pentru Spectacola.ro despre Paște.

Eva Pavel ne-a spus ce face de Paște anul acesta.

 

Ce faci de Paște anul acesta?

 

Ca în fiecare an, petrec aceste sărbători acasă. Călătoresc foarte mult în timpul anului. Pentru mine nu mai reprezintă o bucurie să vizitez alte țări sau locuri noi. Nimic nu se compară cu bucuria și plăcerea de a fi acasă.  Îmi este dor de casă, mai ales că muncă mă ține departe de cei dragi. Sărbătorile sunt extrem de importante pentru mine și familie. Copilul, soțul meu, mama, nepotul și sora mea, ei aduc în casa mea bucurie și fericire de sărbători. Este deja o regulă a familiei noastre ca, de Paște, să fim împreună, indiferent unde ne aflăm până la acel moment. Cu toții ne adunăm la aceeași masă și ne bucurăm unii de ceilalți. 

Mergi la Slujba de înviere? Care sunt tradițiile pe care le respecți an de an? 

 

Credința în Dumnezeu este cea care mă ghidează în viață. Slujba de Înviere o trăiesc cu emoție de fiecare dată. Cu lacrimi în ochi rostesc Hristos a Înviat! În fiecare an trăiesc o emoție puternică, de mulțumire, fericire și speranța. Îi mulțumesc de fiecare dată lui Dumnezeu pentru toate momentele fericite din viața mea, pentru că simt că ne protejează și ne ghidează în momentele grele. În noaptea de Înviere mergem la biserică într-un număr foarte mare. Practic cu toată familia mea -  mama, fiul, soțul și finuții mei. De la mic la mare, fie că plouă sau e frig, noi mergem împreună către Casa Domnului. Îmi place să văd lumea cu lumânările aprinse pe stradă. Parcă plutesc în jurul nostru speranța, împăcarea și liniștea sufletească.

 

Ce nu îți lipsește de pe masa de Paște? Cine se ocupă de prepararea bucatelor tradiționale la tine în familie? Dă-ne o rețetă a preparatului preferat. 

 


Nu ne lipsesc drobul și ouăle roșii. Masa este îmbelșugată. Îmi place să gătesc, îmi place să am masa bogată, indiferent că se mănâncă sau nu tot ce preparăm. Dar masa trebuie să fie îmbelșugată. Așa se cuvinte să îl aștepți pe Iisus în casă și la masa ta. Pe lângă mâncare, de pe masa mea nu lipsește niciodată lumânarea aprinsă. Pentru mine lumânarea aprinsă pe masa de sărbători reprezintă lumina, speranța și îmi alină dorul de tatăl meu. El îmi lipsește de la masă că să fiu fericită complet, dar lumânarea aprinsă îmi dă acea liniște sufletească de care am nevoie pentru a-mi alina dorul din suflet. În fiecare an împart sarcinile cu mama mea. Ea  pregătește cozonacii, pască, checul cu crema de ciocolată și vanilie, drobul, iar mie îmi revine sarcina să mă ocup de ciorbă de miel, stufatul și mușchiulețul de berbecuț.

Evident, mama nu acceptă să nu ne pregătească și salată de boeuf și alte surprize, mai ales că ea ne duce dorul destul de mult din cauza deplasărilor noastre. Cred că rețeta mea de berbecuț la cuptor este puțin diferită față de ce se gătește de obicei la această sărbătoare. Pe o tavă aranjez un rând de ardei roșu gras, tăiat feliuțe groase, un rând cu mușchi de berbecuț tăiat mic, un rând de roșii, iar deasupra mai mulți căței de usturoi. Adaug foarte puțin ulei de măsline, sare și piper și le țin la cuptor timp de 50 de minute, aproximativ. Înainte de a le scoate din cuptor cu 5 minute,  le acopăr cu două lipii mari. 

 

2. Eva Pavel... (eva-pavel-2_69531000.jpg)


Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai legată de această mare Sărbătoare a creștinătății?

 

Evident că mă întorc în copilărie când mă gândesc la această sărbătoare. Cred că toți ducem dorul copilăriei. Îmi amintesc cu cât drag se pregăteau părinții mei pentru această sărbătoare. Nu voi uita niciodată rochițele cumpărate pentru Paște, dragostea din privirea lor când eu și sora mea eram fericite. 


Ce i-ai cerut iepurașului anul acesta?

 

Nu m-am gândit. Vreau să fim sănătoși, asta este cel mai de preț dar pe care ni-l oferă Dumnezeu. Dacă vorbim de lucruri materiale, îmi doresc ca anul acesta iepurașul să sape o piscină. Simt nevoia să înot foarte mult, mai ales după intervenția chirurgicală suferită la coloana. Oare poate iepurașul să sape atât de mult?!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Editor Team | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel