Rețetă: Cum să faci cele mai pufoase găluște

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Supa cu găluște este o rețetă iubită încă din copilărie, de care toată lumea își amintește cu drag. Iată cum să faci cele mai pufoase găluște.

INGREDIENTE

500 g măruntaie de pasăre
o rădăcină păstârnac
 o rădăcină mică țelină
 un morcov
 o ceapă
o foaie dafin
 o legătură pătrunjel
 sare și piperdupă gust

Pentru găluște:
 2 ouă
 7 linguri griș
 o lingură ulei
 sare

MOD DE PREPARARE

1. Se fierb măruntaiele aproximativ 10 minute, până când se ridică spuma în oală. Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate bucăți mari, dafinul și codițele de pătrunjel. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt pătrunse.
2. În acest timp, se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă.
3. Se acoperă oala și se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se oprește focul. Înainte de servire, se toacă pătrunjel proaspăt.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 18 ian, 10:59 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play