Rețetă clasică de ghiveci de legume. Simplu și gustos

Foto unsplash/ Kevin McCutcheon
Descriere foto: Foto unsplash/ Kevin McCutcheon

Această rețetă de ghiveci de legume este ușor de preparat și are un gust incredibil de bun. 

Ingrediente:


300 g vinete

300 g dovlecei

300 g ardei gras 

300 g roșii coapte 

150 g ceapă

2 căței de usturoi 

3 linguri de ulei de măsline

100 ml supă de legume

sare

piper negru măcinat

busuioc, cimbru, pătrunjel verde, dafin


Mod de preparare:


Într-o tigaie largă, punem 3 linguri de ulei de măsline, ceapa tăiată mărunt și un praf de sare. 

O călim la foc mediu pentru circa 3 minute. 

După aceea adăugăm ardeii tăiați cubulețe mici și îi lăsăm tot 3 minute. Urmează cubulețele de vinete și după alte 3 minute, dovleceii.

Condimentăm cu sare, piper, dafin, cimbru și busuioc. 

După alte 3 minute, punem și roșiile și usturoiul. Amestecăm bine și turnăm circa 100 ml din supa de legume. 

Acoperim cu un capac și lăsăm 6 minute pe foc. 

La final condimentăm cu sare și piper și câteva frunze de busuioc verde. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 12 aug, 19:06 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play