Rețetă ciorbă de fasole. Simplu și gustos

Ciorba, foto Pixabay/ autor: Monika1607
Descriere foto: Ciorba, foto Pixabay/ autor: Monika1607

Această rețetă de ciorbă de fasole este ușor de preparat și delicioasă. Iată cât de rapid o poți face chiar tu. 

Ingrediente:


400 gr. fasole boabe

80 gr. morcov 

2 rădăcini pătrunjel

1/4 țelină medie

o ceapă mijlocie

un ardei gras 

2 roșii

1 – 2 foi de dafin

o ramură de cimbru

o legătură pătrunjel

sare

piper


Mod de preparare:

 

Fasolea trebuie înmuiată în apă cu circa 8-12 ore, cu nivelul apei depășind puțin nivelul boabelor.

Boabele de fasole le vom da sub jetul de apă și le vom pune la fiert tot în apă rece. După ce apa a dat în clocot, se ia de pe foc, se scurge și se limpezește într-o sită, sub jet de apă rece. Se adaugă din nou fasolea în oală, se acoperă cu apă rece și se pune din ou la fiert. Și vom mai face asta încă o dată sau de două ori. 

După ce am scurs bine fasolea o punem din nou la fiert în apă rece, se adaugă 2 frunze de dafin  și de data asta se lasă să fiarbă până boabele de fasole sunt aproape gata.  

Tăiem morcovii, țelina și pătrunjelul cubulețe.

Într-o oală, se încinge 50 ml ulei și se adaugă ceapa tăiată mărunt și puțină sare.

Când aceasta se înmoaie, se adaugă morcovii, pătrunjelul și țelina și se călesc. 

Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă legumele călite și o ramură de cimbru. 

Când fasolea este bine fiartă, se pune ardeiul tăiat în felii subțiri. Se adaugă și roșiile tăiate în felii. 

Condimentăm cu sare și piper și 2 – 3 linguri de tarhon, dar și pătrunjelul tocat. Se oprește focul și se lasă 10 minute deoparte. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 10 ian, 14:29 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play