Rețetă: Cheesecake rece cu jeleu de cafea

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Cheesecake rece cu jeleu de cafea este foarte gustos și perfect pentru zilele de vară.

INGREDIENTE: 

30g cafea

500ml lapte

100 g zahar

2plicuri gelatina alimentara

500 ml frisca lichida

300 g crema de branza

80 g miere

1 pachet biscuiti cu unt

2 bucati portocale

100 g zahar brun

 

MOD DE PREPARARE: 

Într-o craticioara punem la fiert laptele, zaharul, iar imediat ce incepe sa fiarba adaugam cafeaua. Lasam sa infuzeze la foc mic timp de 5 minute, apoi oprim focul si lasam pe aragaz 10 minute. Pregatim gelatina urmarind instructiunile de pe plic. Strecuram laptele cu cafea, adaugam gelatina si mai dam in fiert o data, apoi turnam totul intr-o tava si punem la frigider ca sa se stabilizeze.

Intr-un bol amestecam branza cu miere, coaja de portocala si zaharul brun, batem cu un mixer sau cu un tel. Pastram frisca lichida la rece inainte sa o punem intr-un bol si sa o batem cu telul pana se stabilizeaza. Dupa ce frisca este batuta si crema de branza incorporata, putem sa amestecam aceste doua baze si sa obtinem o crema omogena. Biscuitii ii sfaramam cu ajutorul unui sucitor.

Imediat ce este totul gata, incepem sa facem plating-ul. Putem folosi un pahar mai spectaculos. La baza paharului punem biscuiti sfaramati, apoi, cu ajutorul unui sac poche sau cu o lingura punem crema de branza, peste care asezam jeleul de cafea taiat cuburi. Decoram si lasam la frigider cel putin 60 de minute inainte de servire, de preferat ar fi sa stea o noapte la frigider.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel