Rețetă: Cele mai pufoase clătite de post

Clatite, foto Unsplash/ sursa Karolina Kołodziejczak
Descriere foto: Clatite, foto Unsplash/ sursa Karolina Kołodziejczak

Clătitele de post sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți membrii ai familiei. 

INGREDIENTE 

200 g făină 

3 linguri zahăr (brun, de preferat)

 1 linguriță praf de copt 

1 lingură ulei 

2 fiole esență de vanilie

 *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

MOD DE PREPARARE:  Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

 

Hummus cu ardei copți

Ingrediente:

400 g năut fiert

2-3 ardei copți

1/2 linguriță sare

3 linguri tahini

2 căței de usturoi

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri apă

2 linguri ulei de măsline

2 linguri rozmarin/chimion

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă, pe rând, și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție.Poți adăuga peste, bucăți de ardei copt, semințe de susan etc. 

Pentru servire:

felii de pâine prăjită, crackers sau pâine crocantă, lipii simple încălzite în tigaie

Rețetă hummus clasic

Ingrediente:

250 gr năut 

sucul de la jumătate de lămâie

80 gr tahini

 1 cățel de usturoi

2 linguri ulei de măsline

sare si piper 

Mod de preparare:

Fierbe foarte bine năutul cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și cu apa care să îl acopere.Clătește-l și lasă-l la răcit. Dacă îl consumi din conservă, clătește doar bobițele.Adaugă în blender sau în robotul de bucătărie năutul, zeama de la lămâie, pasta de susan, usturoiul, uleiul de măsline, condimentele (sare, piper) și mixează până totul devine o pastă fină.Mai amestecă din când în când cu o lingură de lemn, pentru ca humusul să devină cât mai fin.Scoate humusul într-un bol, adaugă puțin ulei de măsline și, opțional poți pune și puțin busuioc sau pătrunjel. La final, presară puțin boia dulce deasupra.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 10 Martie, 15:29 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play