Rețetă: Cel mai bun tort cu ciocolată. Se prepară fără mixer și fără coacere

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Tortul cu ciocolată este un tort delicios, care se prepară foarte ușor, fără mixer și cuptor. 

INGREDIENTE: 

 

Pentru blaturi:

-250 g de biscuiți crocanți;

-180 g de arahide prăjite.

Pentru cremă:

-750 ml de lapte;

-3 ouă;

-260 g de zahăr (13 linguri rase);

-60 g de făină (3 linguri rase);

-100 g de unt;

-100 g de ciocolată neagră 50%;

-100 g de ciocolată albă.

Pentru glazură:

-100 g de ciocolată neagră 50%;

-50 ml de lapte;

-50 g de unt.

Pentru decor:

-100 g de arahide prăjite;

-10 g de ciocolată neagră 50%;

-2-3 picături de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu dimensiunile de 17 x 17 cm, înălțimea de 7 cm și greutatea de 2100 g.

MOD DE PREPARARE: Pregătiți biscuiții și mărunțiți arahidele prăjite și răcite.

Pregătiți crema: puneți ouăle și zahărul într-o crăticioară cu fundul gros. Bateți-le cu telul până la omogenizare. Amestecați făina și 150 ml de lapte rece cu telul, ca să nu rămână cocoloașe. Turnați compoziția rezultată în ouăle combinate cu zahărul. Amestecați. Adăugați laptele rămas. Amestecați. Puneți crăticioara pe foc moderat și, amestecând continuu cu spatula, încălziți compoziția până va începe să se îngroașe. Apoi reduceți focul până la minim, înlocuiți spatula cu telul și, amestecând în permanență, fierbeți-o timp de 1-2 minute din momentul clocotirii. Luați-o de pe foc. Adăugați îndată untul rece, tăiat în bucățele, în cremă (astfel veți reduce temperatura ei). Amestecați până la omogenizare. Turnați jumătate din crema fiartă (aproximativ 640 g) peste ciocolata neagră, tăiată în bucățele. Amestecați foarte bine cu telul, până la topirea ciocolatei și omogenizarea cremei. Puneți deoparte 4 linguri din ea și dați-o la frigider: o veți utiliza ulterior pentru uniformizarea marginilor tortului. Transferați crema rămasă într-un bol, ca să se mai răcească puțin (până la 60°C‌). Adăugați ciocolată albă, tăiată în bucățele. Amestecați cu telul până la topirea ei și omogenizarea cremei

Cremele nu trebuie răcite înainte de asamblarea tortului: se folosesc, cât sunt calde!

Asamblați tortul: puneți un strat de biscuiți pe un platou, astfel încât să obțineți un blat cu dimensiunile de 17 x 17 cm. Delimitați-l cu un inel reglabil, tapetat cu folie acetat. Dacă nu aveți inel reglabil, puteți să pregătiți tortul într-o formă de sticlă, după principiul preparării desertului „Tiramisu”. Apoi continuați asamblarea tortului, adăugând stratificat următoarele componente: 1/3 din crema de ciocolată neagră — 1/3 din arahidele mărunțite — 1/3 din crema de ciocolată neagră — un strat de biscuiți — 1/3 din crema de ciocolată neagră. .Răspândiți 1/3 din arahidele prăjite pe cel de-al treilea strat de cremă de ciocolată neagră. Apoi aranjați stratificat următoarele componente: 1/3 din crema de ciocolată albă — un strat de biscuiți — 1/3 din crema de ciocolată albă — arahidele rămase — restul cremei de ciocolată albă — un strat de biscuiți.  Drept rezultat, veți obține un tort cu 4 straturi de biscuiți, 3 straturi de arahide, 3 straturi de cremă de ciocolată neagră și 3 straturi de cremă de ciocolată albă.

Pregătiți glazura: încălziți laptele și untul până aproape de punctul de fierbere. Turnați-le peste ciocolata neagră, ruptă în bucățele, astfel încât să o acoperiți complet. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde, după care amestecați-le cu telul până la omogenizare. Turnați glazura pe suprafața tortului. Răspândiți-o uniform.

Băgați tortul la frigider pentru 5-6 ore, ca să se pătrundă și să se stabilizeze. Apoi îndepărtați inelul și folia acetat din jurul lui. Uniformizați-i marginile cu crema pusă deoparte. Presărați marginile tortului cu arahide prăjite și mărunțite.

Puneți 10 g de ciocolată neagră și 2-3 picături de ulei rafinat de floarea-soarelui într-un poș sau într-o pungă de plastic. Încălziți-le pe bain-marie și frământați-le puțin între degete, ca să se combine între ele. Apoi înțepați vârful poșului sau pungii cu o scobitoare și aplicați ciocolata topită sub formă de linii subțiri, haotice și intersectate pe marginile suprafeței tortului, potrivit retete-usoare.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel