Rețeta care te face să te lingi pe degete: Roșii umplute cu ciuperci

Data publicării:
Priscilla, foto unplash
Descriere foto: Priscilla, foto unplash

O rețetă simplă pentru gospodinele care nu își permit să petreacă mult timp în bucătărie.

 

Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume, iar specialiștii recomandă consumarea lor, deoarece ajută la menținerea colonului în organism.

Ingrediente:

1500 g roșii proaspete, 150 ml ulei, 150 g ceapă, 1000 g ciuperci, 100 g cașcaval, 30 g mărar verde, 30 g pătrunjel verde, 50 g frunze de țelină, 20 g zahăr, 2 g piper și 30 g sare. 

Proces tehnologic:

Ceapa se toacă mărunt. Se taie capacul roșiilor, se scoate miezul și se așază cu partea tăiată în jos pe un platou, pentru a se scurge. Ciupercile se taie lame. Cașcavalul se rade fin. Mărarul, pătrunjelul verde și frunzele de țelină se toacă mărunt. 

Modul de preparare: 

Ceapa și ciupercile se înăbușă în 125 ml de ulei, se adaugă miezul de roșii tăiat mărunt ( fără semințe), frunzele de țelină, mărarul și pătrunjelul verde, sare piper și zahăr. Se ia vasul de pe foc, se adaugă jumătate din cantitatea de cașcaval și se amestecă pentru uniformizare, cu această compoziție se umplu roșiile, se așază într-o tavă unsă cu ulei, se presară cașcavalul ras și se introduc la cuptor pentru gratinare circa 10 minute.

Servirea:

Preparatul se servește cald. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel