Restricții de Revelion. Ce se întâmplă dacă ieși în fața casei la miezul nopții. Raed Arafat explică

Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, miercuri seară, cum ar trebui să se comporte românii în noaptea de Revelion. 

Șeful DSU a avut o intervenție televizată la Antena3, în care a făcut mai multe precizări despre Revelionul 2021.  Acesta susține că deși nu există o limitare în ceea ce privește numărul de persoane adunate într-o locație, el recomandă ca reuniunile să se petreacă într-un număr cât mai mic, pentru a evita răspândirea virusului ucigaș.


„În casă nu există şi nici nu au existat reguli care să impună un anumit număr de persoane.
Nu putem să impunem acest lucru în casele oamenilor. Recomandarea în interiorul casei este să sărbătorească în familie restrânsă, fără să primească persoane care nu stau în casa respectivă. 

În cazul în care primesc persoane, trebuie să aplice toate măsurile de siguranţă, inclusiv aerisirea, inclusiv purtarea măştii. De party-uri, petreceri, în apartamente, în case, în spaţiul lor privat, nimeni nu poate să intre peste ei acolo, dar asta înseamnă asumarea unui risc major. Când sunt persoane din mai multe familii care se întâlnesc acolo, riscul de transmitere este unul foarte serios”, a declarat șeful DSU la Antena 3. 

Mai mult, Raed Arafat a reamintit faptul că regula orei 23:00 rămâne valabilă, însă spune că românii ar putea ieși în fața casei pentru  a privi artificiile de la miezul nopții, fără a transforma ieșirea într-o petrecere stradală, însă. 


Regula orei 23.00 este valabilă. După ora 23 se iese doar cu declaraţie pe proprie răspundere, pentru motivele care există în regulamentele din hotărârea de guvern. Dacă cineva stă în casă şi iese în faţa casei, nu cred că o să-l oprească cineva.

Dacă se transformă într-o petrecere în stradă a mai multor oameni, normal că este încălcarea regulilor. Ieşirea în faţa casei să te uiţi la focurile de artificii, nu cred că o să spună cineva ceva. Dar ieşirea de a face o petrecere în stradă cu toată lumea nu este permisă”,a precizat Raed Arafat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel