Rețetă tradițională: Zacuscă dietetică sănătoasă

Data publicării:
zacuscă tradițională, pixabay
Descriere foto: zacuscă tradițională, pixabay

Zacusca de vinete cu ardei în varianta dietetică este foarte  delicioasă și aspectuoasă, ideală pentru cei care țin regim alimentar.

INGREDIENTE: 

2,850 kg ceapa curatata 

3,050 kg vinete coapte

4,850 kg ardei kapia copt ( fara seminte si cotor)

500 ml apa 

200 ml ulei

100 gr sare

1 kg sos de rosii cu  ardei  ( sau 1,300 l bulion)

piper dupa gust

 

MOD DE PREPARARE: Ceapa , ardeiul copt si vinetele se trec (separat) prin masina de tocat carne. Intr-o cratita mai mare  adaugam uleiul si apa , punem pe foc  , iar  cand a atins punctul de fierbere adaugam ceapa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute ( amestecam periodic). Adaugam ardeiul copt  , sosul de rosii cu ardei si continuam fierberea la foc mic pentru 50 minute. Potrivim de sare, piper  , adaugam vinetele si mai lasam vreo 10 minute pe foc, amestecand periodic. Zacusca fierbinte se pune in borcane sterilizate,  le inchidem ermetic si le punem la sterilizat pentru 30 minute.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel