Relațiile intime, beneficii neașteptate pentru sănătate. Dr. Pautov, 10 motive pentru care recomandă „mai multă acțiune în dormitor”

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Dr. Mihail Pautov vine cu o recomandare neașteptată: mai multă acțiune în dormitor

 


„Cu toate că o astfel de recomandare adresată direct unui pacient nu este întocmai etică, întrucât viața sexuală ține mai mult de aspectele emoţionale, profund particulare şi intime ale fiecărei persoane, este bine să ne reamintim de efectele benefice ale unei vieți sexuale coerente.

Iată câteva motive:

1️. Ajută în incontinenţa urinară prin controlul vezicii urinare


Mai mult de 25% dintre femei sunt afectate de incontinență urinară. Sexul, în acest caz, funcționează ca un antrenament pentru musculatura pelviană, întărind tonusul acestor mușchi care combat incontinența urinară.


2. Ajută la combaterea hipertensiunii arteriale


Cercetările sugerează o legătură între sex şi reglarea hipertensiunii arteriale. Multe studii de referinţă au constatat că activitatea sexuală — nu masturbarea! — scade tensiunea arterială sistolică. La femei, orgasmul stimulează eliberarea homonului oxitocină, care are ca efect direct scăderea tensiunii arteriale. Sexul, ca parte a unei relații emoționale, este deosebit de bun pentru inimă, atât organic, cât şi emoțional. Studiile arată că problemele emoționale, cum ar fi stresul, furia, anxietatea și singurătatea, contribuie la riscul de atac de cord, într-o măsură comparabilă ca fumatul și colesterolul ridicat.


3. Este un exerciţiu fizic


Sexul este o formă foarte bună de exercițiu fizic. Nu va înlocui alergatul în parc, dar se va adăuga, în mod benefic, la rutina săptămânală de sport. Sexul folosește aproximativ cinci kilocalorii pe minut, cu patru kilocalorii mai mult decât uitatul la televizor. Sexul necesită un efort fizic consistent și o creștere a frecvenței cardiace; consumul caloric din timpul actului sexual este cu 4 kcal / minut mai mare decât statul pe canapea și cititul unei cărți (nu insinuez nimic aici ????).

4. Sexul întăreşte sistemul imunitar


Este dovedit în studii că persoanele care au o viață sexuală activă necesită mai puține zile de concediu medical anual; o relație directă, de cauzalitate, poate fi întărirea sistemului imunitar prin... sex. Un studiu realizat la Universitatea Wilkes din Pennsylvania a demonstrat că studenții care au făcut sex de cel puțin 2 ori pe săptămână aveau în sânge o concentrație mai mare de anticorpi specifici IgA, comparativ cu cei care au făcut sex mai rar. În mod cert, să faci doar sex nu te va face imun la boli, dar poate ajuta.

5. Reduce durerea


Orgasmul poate bloca durerea, căci eliberează un hormon care ajută la ridicarea pragului durerii. Un studiu din 2013, publicat în Cephalalgia, arată că orgasmul ameliorează considerabil durerile de cap și migrena indiferent de partenerul sexual, de poziţia actului sexual sau de tipul de sex practicat. Cu toate acestea, atingerea orgasmului este esenţială pentru efectul antialgic al sexului .
Crampele uterine sunt unele din cele mai neplăcute momente cu o cadență lunară pentru o femeie. Înaintea unui orgasm, uterul este mai relaxat, urmând ca, în momentul climaxului, fluxul sangvin intrauterin să crească, ajutând astfel la relaxarea crampelor uterine. Pe lângă asta, contracţia uterină în timpul orgasmului ajută la eliberarea unor chimicale în sânge care acţionează ca analgezice naturale la nivel cerebral.

6. Scade riscul unui infarct


Cum spuneam, sexul este bun pentru inimă, în mod direct. Cercetările au demonstrat că bărbații care fac sex de cel puțin 2 ori pe săptămână au un risc de 2 ori mai mic de a face atac de cord/infarct, lucru datorat unei echilibrări a raportului de hormoni estrogen/testosteron.

7. Reduce riscul cancerului de prostată


Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane arată ca bărbații care ejaculează de cel puțin 21 de ori pe lună sunt mai puțin predispuși la cancer de prostată. 
Interesant este că atât sexul cu un partener, cât și emisia nocturnă și masturbarea au făcut parte din ecuația acestui studiu.

8. Stimulează libidoul şi sporeşte dorinţa


„Pofta vine mâncând”, cum s-ar spune. (Detest proverbele, nu știu de ce le folosesc). Și totuși, așa stă treaba și în sex. Actul sexual crește libidoul și îl va face pe următorul mai dorit și mai plăcut. La femei, actul sexual va întări elasticitatea vaginală, fluxul sangvin și, prin asta, și lubrifierea vaginală naturală, deci, acest act sexual va fi mai plăcut.

9. Îmbunătăţeşte somnul


După sex ți se face somn, iar cauza principală este eliberarea masivă a hormonului prolactină. Nivelul de prolactină secretat după orgasmul obținut în urma unui act sexual este cu 400% mai mare decât după masturbare, după cum arată un studiu publicat în Biological Psychology, în 2006. 44 Această creștere a prolactinei şi scăderea bruscă a dopaminei post-orgasm sunt şi cauza bine-cunoscutei separări emoționale care survine imediat după orgasm. Nu e că nu te mai place, ci corpul îi dictează că îi este somn, un index neurohormonal al sațietății sexuale.
Prolactina este eliberată fiziologic ca răspuns neuroendocrin și în stările depresive. La Universitatea din Groningen, Olanda, au fost realizate studii asupra evenimentelor cerebrale care acompaniază orgasmul, atât la bărbat, cât și la femeie. Technicile utilizate au inclus Tomografia cu Emisie de Pozitroni PET și RMN. Creierul uman reacționează aproape identic în timpul orgasmului în cazul ambilor parteneri. Imaginile au evidențiat faptul că largi porțiuni din cortexul cerebral își reduc temporar activitatea în timpul orgasmului.

10. Ameliorează stresul


Apropierea de partener are ca efect ameliorarea stresului și a anxietății. Atingerea și îmbrățișarea celui drag eliberează în corp hormonul atașamentului, oxitocina, care stă și la baza „high-ului” dat de MDMA și care clocotește în sângele mamelor în timpul sarcinii și al alăptării.
Ţine cont de faptul că sexul nu trebuie să fie niciodată scopul final. Bucură-te de efectele benefice ale acestuia doar cu persoana potrivită. Relația emoțională și sentimentală cu partenerul este scopul, doar ea ne va conduce la o viață sexuală corectă şi la beneficiile acesteia, niciodată invers. Însă dacă ai parte de sex ocazional, nu uita să folosești mijloace contraceptive.
Extras din cartea - "Alegerile care iti pot salva viata"”, a transmis dr. Mihail Pautov pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel