Rejuvenarea zonei intime. Ce trebuie să știm despre această procedură. Dr. Daniela Diveică: „Poate îmbunătăți semnificativ viața cotidiană”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Alexander Krivitskiy
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Alexander Krivitskiy

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre rejuvenarea vaginală.

Chirurgia intimă este o metodă din ce în ce mai folosită de femeile din prezent care nu sunt mulţumite dintr-un punct de vedere sau altul de aspectul zonei lor genitale. Rejuvenarea vaginală este o intervenţie estetică ce remodelează aspectul organului genital feminin. 

Rejuvenarea vaginală. Ce trebuie să știm despre această procedură

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost invitata Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a explicat în ce în ce contă această procedură. Aceasta a precizat că rejuvenarea vaginală poate fi realizată cu laser sau chirurgical. Diferenţa majoră dintre cele doua ţine de durata efectului, dar și de gravitatea situației. 

”Rejuvenarea ajută, într-adevăr, și în anumite probleme medicale, dar și pentru a menține zona intimă tânără și sănătoasă, astfel încât să ne bucurăm de o viață cât mai sănătoasă și la capacitate maximă. Dar, da, ajută și pe partea funcțională, mai ales în cazul femeilor care au născut natural, care au avut sarcini voluminoase, copii mari. De cele mai multe ori, se confruntă pe perioada sarcinii cu incontinența urinară, iar în primele stadii ale inconstinenței urinare, aceasta poate fi rezolvată cu ajutorul tratamentelor cu laser, care stimulează crearea de noi vase de sânge și fortificarea musculaturii din zona pelvină, pentru a susține vezica urinară. Vaginul este la mijloc, iar vezica urinară este deasupra. Cu cât musculatura din jurul vaginului este mai tonifiată, cu atât are și capacitatea de a susține mai bine vezica urinară. Această procedură poate îmbunătăți semnificativ viața cotidiană. Chiar am avut paciente care îmi spuneau că nu puteau să grăbească pasul să prindă autobuzul, pentru că aveau senzația de a merge la toaletă extrem de urgent. Dacă lucrurile sunt mai agravate ca și simptomatologie, va trebui recurs la varianta chirurgicală. Dar, în primele faze, când strănutăm sau tușim foarte puternic și avem un moment mai neplăcut, tratamentele non-invazive ajută foarte mult. ”, a explicat doctorul Daniela Diveică. 

Vezi interviul integrel mai jos: 

Labioplastia, cea mai cerută procedură estetică în România

Labioplastia este o procedură chirurgicală care capătă din ce în ce mai multă popularitate în România. Este o operație care rezolvă o problemă intimă a femeilor: dimensiunea prea mare a labiilor sau asimetriile acestora. Scopul este de a reduce dimensiunea labiilor mici sau/și mari și de a le face să fie simetrice.

”Această operație trebuie să se potrivească fiecărei paciente în parte, pentru că anatomia este atât de diversă și nicio pacientă nu seamănă cu o altă pacientă. Acest lucru îl explic foarte clar în cadrul consultației, pentru că vreau să se înțeleagă că ce am văzut într-o revistă sau într-un pictorial, nu este neapărat obligatoriu să mi se potrivească și mie. Într-adevăr, sunt niște repere de care trebuie să ținem cont. De exemplu, dacă vorbim despre labiile mici, ele trebuie să rămână pe loc, pentru că, pe lângă partea estetică, au și rol funcțional. Trebuie să fie suficient de mici, astfel încât să nu se vadă din relieful labiilor mari, dar, în același timp, suficient de mari, încât să își mențină funcția de protecție. Prin absurd, dacă ar dispărea cu totul din acea zonă, pacientele ar fi mai ușor predispuse la apariția unor infecții. Tocmai de aceea, balanța trebuie să fie foarte echilibrată între cele două părți. Ca și reper general, o pacientă când stă în picioare, totul trebuie să fie drept, adică să nu se vadă nimic în plus, în zona intimă. ”, a spus dr. Daniela Diveică. 

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel