Labioplastia, cea mai cerută procedură estetică în România. Ce trebuie să știi despre această operație: „Balanța trebuie să fie foarte echilibrată între cele două părți”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Apostolos Vamvouras
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Apostolos Vamvouras

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre labioplatie, una dintre cele mai cerute proceduri estetice din România. 

Labioplastia este o procedură chirurgicală care capătă din ce în ce mai multă popularitate în România. Este o operație care rezolvă o problemă intimă a femeilor: dimensiunea prea mare a labiilor sau asimetriile acestora. Scopul este de a reduce dimensiunea labiilor mici sau/și mari și de a le face să fie simetrice.

Labioplastia, cea mai cerută procedură estetică în România

Dacă până nu demult, mărirea sânilor, a buzelor sau chiar a feselor, erau subiecte tabu, mai nou, labioplastia este noua „vedetă” a chirurgiei estetice, despre care puține doamne vorbesc. Potrivit medicului, motivele pentru care pacientele recurg la această intervenție sunt diverse. Plecând de la faptul că, uneori, forma acestora poate aduce un disconfort, unele doamne aleg să facă această procedură și pentru a se simți mai bine în pielea lor, nefiind mulțumite de forma dată de natură.

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost invitata Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a mărturisit că labioplastia este cea mai cerută nouă intervenție estetică pe care o realizează în România, urmată de femei la diferite vârste.

”Această operație trebuie să se potrivească fiecărei paciente în parte, pentru că anatomia este atât de diversă și nicio pacientă nu seamănă cu o altă pacientă. Acest lucru îl explic foarte clar în cadrul consultației, pentru că vreau să se înțeleagă că ce am văzut într-o revistă sau într-un pictorial, nu este neapărat obligatoriu să mi se potrivească și mie. Într-adevăr, sunt niște repere de care trebuie să ținem cont. De exemplu, dacă vorbim despre labiile mici, ele trebuie să rămână pe loc, pentru că, pe lângă partea estetică, au și rol funcțional. Trebuie să fie suficient de mici, astfel încât să nu se vadă din relieful labiilor mari, dar, în același timp, suficient de mari, încât să își mențină funcția de protecție. Prin absurd, dacă ar dispărea cu totul din acea zonă, pacientele ar fi mai ușor predispuse la apariția unor infecții. Tocmai de aceea, balanța trebuie să fie foarte echilibrată între cele două părți. Ca și reper general, o pacientă când stă în picioare, totul trebuie să fie drept, adică să nu se vadă nimic în plus, în zona intimă. ”, a spus dr. Daniela Diveică. 

Recuperarea după o operație de labioplastie

Dr. Daniela Diveică a mărturisit că recuperare este una ușoară, datorită vascularizării puternice din acea zonă. Aceasta ne-a dezvăluit și care sunt restricțiile care trebuie respectate după această procedură estetică. 

”Teama tuturor pacientelor cu care intru în contact este aceea că procedura este una dureroasă, fiind o zonă delicată. Da, este o zonă foarte delicată, dar care reacționează foarte bine la perioada post-operatorie, pentru că, are o vascularitate foarte bogată, iar acest lucru este un beneficiu în ceea ce privește recuperarea. Cum avem multe vase de sânge și recuperarea este mult mai rapidă. De cele mai multe ori este cu anestezie locală. Perioada minimă de recuperare este de două săptămâni, iar perioada maximă ar fi de patru săptămâni, în care sunt anumite respricții precum: purtarea unei lenjerii confortabile, evitarea piscinei, saunei, activități pe care ar trebui să le eviți în această perioadă. Contactul intim trebuie evitat cam patru săptămâni. ”, a mai spus medicul. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel