Regula pe care trebuie să o respecți la masa de Paște. Medicul Doru Negru: „Nu mai știe nimeni de Înviere, toți știm că tăiem mielul”

Data publicării:
Doru Negru/ captură video Youtube, DC News
Descriere foto: Doru Negru/ captură video Youtube, DC News

Doru Negru, medic primar Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, ne-a dezvăluit câteva principii importante de respectat la masa de Paște.

Medicul Doru Negru de la SANADOR a dezvăluit care este regula de aur de la masa de Paște, care să ne ferească atât de acumularea kilogramelor în plus, cât și de diferitele probleme de sănătate, precum ar fi toxiinfecția alimentară, cu care foarte multe persoane se confruntă în preajma sărbătorilor. Astfel, chiar dacă avem masa plină de delicatese și este tentant să gustăm din fiecare preparat, putem face asta atât timp cât ne ghidăm după un aspect important, spune medicul.

„De fiecare dată când se apropie Paștele, Crăciunul, vine cineva și mă întreabă „Ce să facem să nu pățim nepățite cu ocazia sărbătorilor burții?” Pentru că am schimbat sensul vieții, nu mai știe nimeni de sărbătoarea sufletului, de Înviere, toți știm că tăiem mielul. Înaintea acestor sărbători alor burții, se face o perioadă de post, de abstinență. Țip întruna, de ani de zile, boala noastră a tuturor se cheamă intoxicație cronică voluntară cu mâncare. În lumea din care facem parte, foamea e normală, anormală este sațietatea, iar noi trăim în anormalitate. Singura dată când am mâncat de foame a fost când eram sugari.”, a declarat medicul Doru Negru în emisiunea la DC News și DC Medical.

Pe aceeași temă: Câte zile putem mânca ouăle roșii de Paște, după ce le-am vopsit. Medicul Doru Negru, regula pentru a depăși toxiinfecțiile alimentare/ video

Cantitatea de mâncare pe care trebui să o consumi

Tot secretul stă în cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dezvăluie medicul care ne spune, astfel, care este porția corectă care o să ne țină departe de toate problemele de sănătate în timpul sărbătorilor.

„După aceste sărbători ale burții, vine omul la mine și mai întâi se urcă pe cântar și evident că arată mai mult și eu îi ocărăsc, îi întreb de ce au mâncat. „A fost Crăciunul, Paștele”, păi și de Crăciun ai alergat mai mult? „Nu”. Și atunci de ce ai mâncat? Eu nu ți-am interzis să mănânci, trebuie doar să te comporți omenește, poți mânca de toate. Cât? 100 de grame toate, atât ai alergat, atât mănânci.”, a continuat specialistul.

Te-ar putea interesa și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Regula de aur de la masa de Paște

Așadar, singurul pericol este cantitatea mare de mâncare, spune medicul care dezvăluie că în rest putem consuma tot ce ne dorim de pe masa de Paște, atât timp cât avem la bază acest principiu.

„Exact asta facem noi acum, ne abținem mai mult sau mai puțin în perioada dinainte, după care scăpăm și facem intoxicație acută cu mâncare, indigestia sau toxiinfecția alimentară. Cam aici e toată povestea. Cantitatea e singurul pericol. Toată lumea mă întreabă ce să mănânce ca să nu crească burta, dar poți mânca orice, nu te oprește nimeni, întrebarea nu e ce, întrebarea e cât.”, mai spune medicul Doru Negru.

VEZI și: Dr. Cezar dezvăluie care este singurul aliment care nu se strică niciodată. Îl poți consuma oricând fără grijăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel