Regina Elisabeta a II-a şi-a reluat îndatoririle regale la patru zile după decesul soţului ei

Regina Elisabeta, foto Instagram/ The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta, foto Instagram/ The Royal Family

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a reluat marţi îndatoririle regale, la patru zile după decesul soţului ei, prinţul Philip

Regina a găzduit o ceremonie în care Earl Peel s-a retras oficial din funcţia de Lord Şambelan.

În cadrul ceremoniei, regina a acceptat bastonul şi însemnele fostului ei asistent regal. Evenimentul a fost unul privat şi s-a desfăşurat la Castelul Windsor.

Prinţul Philip, soţul reginei timp de 73 de ani, a încetat din viaţă vineri la Castelul Windsor, la vârsta de 99 de ani. Palatul Buckingham a anunţat că funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie.

Ducele de Edinburgh, aşa cum era cunoscut oficial, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947.

În ultimii ani, regina şi-a redus angajamentele oficiale şi a transferat numeroase îndatoriri regale şi patronaje prinţului Charles, fiului său William şi altor oficiali regali. Ea îndeplineşte în continuare îndatoriri regale simbolice, precum deschiderea sesiunii Parlamentului britanic, notează Agerpres. 

Al doilea fiu al cuplului regal, prinţul Andrew, a declarat duminică că regina este stoică în faţa unei pierderi pe care aceasta a descris-o ca "lăsând un gol imens în viaţa ei"Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 14 apr 2021, 15:52 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience