Regina Elisabeta a II-a, contact COVID, după ce s-a întâlnit recent cu fiul său, prinţul Charles, depistat cu COVID-19

Data publicării:
Regina Elisabeta, foto Instagram/ The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta, foto Instagram/ The Royal Family

Prinţul Charles al Marii Britanii, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19, s-a întâlnit recent cu mama sa, regina Elisabeta a II-a, însă monarhul, în vârstă de 95 de ani, nu prezintă niciun simptom al bolii, a declarat joi o sursă de la Palatul Buckingham.

Charles, în vârstă de 73 de ani, moştenitorul tronului, şi-a anulat participarea de la un eveniment organizat în oraşul Winchester, din sud-vestul Angliei, pentru a marca 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a.

"În această dimineaţă prinţul de Wales a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi se află în prezent în autoizolare", a precizat într-o declaraţie pe Twitter reşedinţa oficială a prinţului, Clarence House, fără a oferi alte detalii despre starea sa.

O sursă de la Palatul Buckingham a confirmat însă că acesta s-a întâlnit recent cu mama sa, regina Elisabeta a II-a. Monarhul nu prezenta niciun simptom al bolii, însă situaţia este monitorizată, a precizat sursa.

Regina a confirmat la începutul anului 2021 că a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi i-a încurajat şi pe alţii să se vaccineze, însă Palatul Buckingham a refuzat să confirme dacă ea a primit sau nu doze ulterioare, precizând că nu comentează asupra unor chestiuni medicale private.

Charles a confirmat în decembrie că atât el, cât şi soţia sa, Camilla, au primit dozele booster.

El s-a întâlnit marţi la Castelul Windsor cu regina Elisabeta a II-a. Aceasta revenise luni la castelul din vestul Londrei şi urma să îşi reia activităţile obişnuite după ce a sărbătorit într-un cadru privat împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tron.

Camilla şi-a continuat joi angajamentele la Londra şi a fost testată negativ pentru COVID-19.

Miercuri, Charles a participat la o recepţie pentru British Asian Trust, unde imaginile l-au surprins discutând cu alţi invitaţi, printre care ministrul de finanţe, Rishi Sunak, şi ministrul de interne, Priti Patel. Un purtător de cuvânt al lui Sunak a declarat că ministrul a fost testat negativ pentru COVID-19 joi.

Charles a mai fost testat pozitiv pentru coronavirus în martie 2020, prinţul declarându-se "norocos" pentru că a prezentat doar simptome uşoare. Fiul său, prinţul William, a contractat virusul la scurt timp după tatăl său în 2020, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel