Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Data publicării:

Piesa „Regele moare”  va fi difuzată  sâmbătă, 30 septembrie, pe TVR CULTURAL, de la ora 20.00

Televiziunea Română și Teatrul Național București aduc în atenția publicului producția teatrală de excepție "Regele moare", într-o interpretare magistrală a marilor actori Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, în rolurile principale. Scrisă în limba franceză de Eugène Ionesco şi tradusă în limba română de Vlad Russo și Vlad Zografi, piesa este considerată una dintre creațiile remarcabile ale dramaturgului și este o explorare a temelor legate de moarte și existență.

"Regele moare", spectacol regizat de Andrei și Andreea Grosu, reprezintă o experiență teatrală intensă.  Într-o lume în care absurdul devine realitate, un rege - un om obișnuit -, se confruntă cu inevitabilitatea morții. Cu toate că nu se poate  pregăti cu adevărat pentru această călătorie, regele trăiește într-un univers neobişnuit. În timp ce moartea își face simțită prezența, lumea din jur se dezintegrează sub ochii săi. El trece prin etape de negare, acceptare, egoism, orgoliu, luciditate și apoi din nou negare - toate acestea culminând într-o falsă resemnare a muritorului, deoarece nimeni nu își poate accepta cu adevărat sfârșitul.

 

Distribuția spectacolului include, alături de cele două simboluri ale teatrului şi cinematografiei româneşti - Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuț, alte  nume mari de actori precum: Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Țilea și Richard Bovnoczki.

 

"Piesa asta, “Regele moare”, nu mi s-a părut absurdă. Mi s-a părut o poveste de viaţă pe care o vom trăi cu toţii, fiecare, şi pe care mulţi au trăit-o, dar nu mai pot sa ne comunice. Este o experienţă pe care înainte de a o face în viaţă, am făcut-o în piesa asta. Mă pregătesc exact pentru ce se pregateşte şi Beranger, eroul pe care îl joc eu: exact pentru despărţirea de lumea asta şi plecarea într-un voiaj din care întoarcerea nu este planificată. Aşa că, sunt fericit că joc acest spectacol” ne-a declarat în exclusivitate, maestrul Victor Rebengiuc, interpretul personajului principal.

 

 

"Pentru mine personal, “Regele moare”, este cel mai drag spectacol pe care l-am jucat vreodată la Teatrul Naţional" a adăugat marea actriţă Mariana Mihuţ.

 

 

Vă invităm să explorăm împreună universul fascinant al spectacolului, într-o seară specială de teatru TV, prezentat de Casa de Producție a TVR, o şansă unică pentru toţi telespectatorii de a urmări de acasă un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional Bucureşti.

 

Piesa “Regele moare”, va fi difuzată în exclusivitate de Televiziunea Română, pe canalul TVR CULTURAL, sâmbătă, 30 septembrie a.c, începând cu ora 20.00.

 

În aceeaşi zi, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16:30, va fi difuzat un making off sub titlul "Povestea unui spectacol" despre realizarea spectacolului “Regele moare”, spusă de membrii echipei de producţie care au participat la realizarea lui: regizori, scenografi, actorii din distribuţie, produs de Diana Dumitru, iar de la 19:10, puteţi urmări în premieră, "Chipuri: Victor Rebengiuc", un portret realizat de Laurenţiu Damian.

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience