Reacția unui chelner când a văzut cât bacșiș a dat Mircea Badea la restaurant

Data publicării:
Mircea Badea, captură video YouTube
Descriere foto: Mircea Badea, captură video YouTube

Mircea Badea a povestit ce a pățit la restaurant.

Realizatorul emisiunii „În gura presei” a povestit cum a fost când a trebuit să dea bacșic la un restaurant din New York (SUA) - Quality Meats.

„Am fost la New York la restaurantul Quality Meats. Ne-am omenit, am consumat, apoi a venit nota de plată. Am lăsat 10% bacșiș și au venit cei de acolo să ne întrebe dacă este vreo problemă. „A fost totul ok? V-a deranjat ceva?”, am fost întrebați. Oamenii de la restaurant chiar erau îngrijorați. Le-am spus că totul a fost ok și le-am zis: „dar de ce întrebați?” Și-au dat seamă că suntem de pe altă planetă și ne-au zis că acolo bacșișul este 20%. Noi am dat prea puțin, asta era ideea”, a povestit Mircea Badea la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „În gura presei”, potrivit DC News,

O regulă nescrisă spune că, în România, la restaurant, suma lăsată ca bacșiș trebuie să fie aproximativ 10-15% din valoarea totală. Desigur că regula nu este una general valabilă, depinde de la client la client. Suma pe care o lasă oamenii drept bacșiș ține nu doar de țara în care vă aflați, ci și de resursele fiecăruia, de filozofia bacșișului și de circumstanțe.


Legea reglementează bacşişul, stabilind că nivelul oferit va fi de maxim 15% din valoarea consumaţiei, va putea fi plătit pe card şi va fi impozitat.

Actul normativ prevede definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel