Rețetă Tiramisu: Cum se face cel mai gustos și elegant desert

pastel100, pixabay
Descriere foto: pastel100, pixabay

Unul dintre cele mai consumate deserturi italiene este tiramisu. Un desert gustos, aromat și foarte ușor de preparat în casă.

Iată care sunt ingredientele și modul de preparare ale acestui desert rafinat

Ingrediente

- 500 de grame de pișcoturi

- 4 ouă

- 8 linguri de zahăr

- 500 grame mascarpone

- 250 ml cafea

- Cacao

- 3 linguri lichior de cafea

Mod de preparare: Gălbenușurile se amestecă mai întâi cu zahărul vanilat și cu zahărul, după care se încorporează și crema mascarpone. În paralel, nu uităm de albușuri, care se bat spumă cu un praf de sare. Când cele două compoziții sunt gata preparate, nu ne rămâne decât să le amestecăm și să trecem la etapa următoare. Piscoturile  se înmoaie, pe o singură parte, în cei 250 de mililitri de cafea. În această cafea  adăugăm și cele 3 linguri de lichior.

 Montatul prăjiturii: O parte din pișcoturile înmuiate se așează într-un prim strat pe fundul vasului în care facem rețeta Tiramisu. Peste ele se așează jumătate din compoziția cremoasă rezultată. Se repetă acest pas încă o dată, pișcoturi înmuiate, cealaltă jumatate de cremă, iar la final, prajitura este pudrata cu  cacao.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 20 oct, 20:07 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play