Rețetă cheesecake cu Nutella, fără coacere. Un adevărat deliciu culinar

Ella Olsson , unsplash
Descriere foto: Ella Olsson , unsplash

Este extrem de simplu de făcut, iar dovada stă în faptul că nu necesită coacere. Toți prietenii îl vor adora.

Iată de ce ai nevoie pentru acest desert absolut delicios:

Ingrediente:

-280 de grame de biscuiți digestivi

-5 linguri de unt, la temperatura camerei

-400 de grame Nutella, la temperatura camerei

-100 de grame de alune de pădure, prăjite și tocate

-450 de grame de cremă de brânză, la temperatura camerei

-65 de grame de zahăr pudră (cernut)

Mod de preparare:  Biscuții se zdorbesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, și se pun într-un bol. Se adaugă peste ei untul și o lingură de Nutella, și se amestecă până când începe să se formeze o masă compactă. Se adaugă 3 linguri de alune de pădure și se se amestecă în continuare. Se așează  amestecul într-o tavă rotundă cu diametrul de aproximativ 23 cm și se presează pentru a forma o bază, fie cu ajutorul mâinilor, fie cu ajutorul unei linguri. Se pune tava la frigider pentru 30 de minute. Crema de brânză se bate cu zahărul pudră până la omogenizare, iar apoi se adaugă restul de Nutella și se amestecă în continuare. Se scoate tava din frigider și se întinde amestecul de cremă de brânză și Nutella peste bază. Restul alunelor tocate se presară pe deasupra și se pune tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 03 noi, 22:49 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play