Rețeta care creează DEPENDENȚĂ: ”Supă poloneză de găină”

Data actualizării: | Data publicării:
Steve Tsang, foto unplash
Descriere foto: Steve Tsang, foto unplash

Bucătăria tradițională poloneză se consideră a fi una specială, deoarece îmbină în sine atât bucatele slave, cât și cele europene.

Supa preparată în stil polonez este ideală pentru serile ploioase. Zâmbiți, dați drumul la muzică și începeți să gătiți.

Ingrediente:

1300 carne de găină fără cap și picioare, 300 g morcovi, 150 g păstrânac și rădăcină de părtrunjel, 100 g rădăcină de țelină, 150 g ceapă, 10 ml ulei, 150 g făină, 3 ouă, 50 g pătrujel verde și 40 g sare. 

Proces tehnologic

Găina se curăță și se spală. Morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și ceapa se curăță, se spală și se crestează. Pătrunjelul verde se toacă mărunt. Se separă albușurile de gpșbenușuri.

Modul de preparare

Carnea se fierbe în circa 4,5 l de apă cu sare și se spumează. Se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstrânacul, șelina, ceapa și piperul boabe. Dup fierbere, carnea și legumele se scot în alt vas, și se folosesc la pregătirea altor preparate (rasol, pilaf, salte), iar supa se strecoară. Făina se amestecă cu ou, sare, ulei și se obține o compoziție uniformă, care se toarnă în supă, când aceasta fierbe, cu ajutorul unui cornet de hârtie pergament. Se mai fierbe 10 minute.

Servirea

Supa se servește. cu pătrunjel verde desupra.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel