„Războiul scoate demonii din oameni“. Irina Rimes, mesaj emoționant de la Paris: „Am avut cel mai laş şi egoist gând”

Data publicării:
Irina Rimes, foto Facebook
Descriere foto: Irina Rimes, foto Facebook

Irina Rimes se află în Paris, unde spune că primește extrem de multe întrebări despre atitudinea românilor în legătură cu războiul din Ucraina.

Irina Rimes, născută în Republica Moldova, este unul dintre artiștii din România care s-au implicat în susținerea refugiaților din Ucraina. Artista a cântat în concertul organizat de PRO TV, cu scopul strângerii de fonduri pentru refugiați. Cântăreața se află în aceste zile la Paris și spune că este extrem de afectată de ceea ce se întâmplă în țara vecină. 


„Războiul scoate demonii din oameni“

„Mi-a luat ceva să-mi revin. În primele zile nu puteam gândi. Mi-am sunat părinţii, fratele, rudele. Panica! N-o să dau detalii pentru că sunt prea intime, dar războiul ne-a afectat pe mai multe paliere.

Acum sunt în Paris şi oamenii mă întreabă - “Cum e la voi? România ce zice? Ah, dar familia ta e în Moldova, nu? Voi aveţi Transnistria! Da’ tu n-aveai rude în Rusia?! Ei ce zic?”

Zilele trecute am asistat la o discuţie la telefon în care soţia primea vestea că soţul ei este rănit şi că nu ştiu în ce spital se află. În secunda doi am avut cel mai laş şi egoist gând: “ce bine că nu sunt în locul ei…”

Războiul scoate demonii din oameni. Nu sunt nici pe departe utopistă, dar prea mult s-a muncit să se ajungă la pacea pe care o trăiam la începutul lui Februarie 2022. Vor trebui să treacă generaţii să spele ura, propaganda şi restul deşeurilor pe care le lasă în urma fiecare tanc care înaintează. Ura şi propaganda există de mulţi ani, istoria o ştim, dar n-a fost niciodată atât de periculoasă ca acum“, a scris Irina Rimes pe Facebook. 


„Am căutat răspunsuri. Le-am gasit făcând o vreme voluntariat pentru refugiaţi la aeroport”

Irina Rimeș și-a anulat toate proiectele din această perioadă. Artista spune că este extrem de afectată de ceea ce se întâmplă în Ucraina și că încearcă să găsească soluții. Ea a mers pe aeroport pentru a se alătura voluntarilor care îi ajută pe refugiați și își înseamnă fanii să se implice și să nu rămână indiferenți în fața tragediei cu care se confruntă ucrainenii.


„Aveam de lansat album+film pe 18 Martie. Concerte, campanie de promovare, sufrageria, activităţi cu voi… am amânat tot. Nu-mi ardea de lansări. Când a ieşit “Ba ba ba”, am primit notificare pe YouTube că am lansat piesa, m-am bucurat, am ştiut că o să vă placă, am lăsat-o aşa.

 Acum trebuie să mă gândesc când voi lansa albumul “Acasă” şi dacă e vorba de săptămâni sau luni.

Între timp, mă adaptez, zi de zi, la noua realitate. Aşa cum o fac mulţi dintre voi, probabil. Am căutat soluţii să mă adaptez, altfel totul părea absurd, greu de procesat cu minţile noastre de oameni liberi. Generaţia ‘91. Născuţi în libertate! Norocul nostru..

Am căutat răspunsuri. Le-am găsit făcând o vreme voluntariat pentru refugiaţi la aeroport. Am înţeles ce trebuie să fac. Ce pot să fac. Momentan.

Eu cred că iubirea şi bunătatea vor salva lumea.

Am văzut oameni făcând posibil din imposibil. Fiecare faptă/ gând/ intenţie rea trebuie să fie compensată de 10 ori. Pentru fiecare om rău de pe planetă trebuie să fie cel puţin unul bun în aceeaşi măsura. Ajutorul este ceva ce se învaţă, e ceva care se poate răspândi la fel cum se răspândeşte o cultură. Bunătatea este transmisibila. Un om necăjit care a fost ajutat într-un moment greu al vieţii lui, cel mai probabil, va face la fel pentru altcineva. Şi cine crede invers, înseamnă ca n-a dat destule şanse omenirii sau pur si simplu nu vrea să deschidă ochii.

Au fost artişti care au schimbat lumea, visând copilăresc la pace, la iubirea necondiţionată, bunăstarea si fericirea tuturor oamenilor indiferent de religie, rasa sau naţionalitate.

Pentru toţi copiii şi adolescenţii care mă urmăresc, pentru toţi oamenii care nu mai cred în asta: fiţi buni, fiţi înţelegători, iubiţi oamenii, iubiţi natura. Este singurul sentiment din care se poate naşte pacea. Faceţi bine din iubire, nu din interes. Iubiţi necondiţionat, nu din interes. Ajutaţi cât de mult puteţi, niciun efort nu este in zadar. Se vor întoarce sub o forma sau alta în societate, respectiv înapoi la tine. Asta e lecţia pe care am învăţat-o în aceste 4 săptămâni. Sună copilăresc, dar e mai real decât realitatea în care trăim azi. Închid robinetul de cinism şi să visez mai mult pentru că doar aşa voi putea schimba lumea, aici, pe metrul meu pătrat, pe unde mă învârt. Doar aşa va supravieţui iubirea, un copil plăpând care abia începe să meargă şi să vorbească, şi parcă nu e mai mult decât un boţ de om care n-are nicio putere în faşa tancurilor şi a rachetelor, dar când îţi zâmbeşte în colţul gurii şi îţi întinde mâna, totul în jur amuţeşte, nu există nimic mai important“, a mai scris artista.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel