Război Rusia - Ucraina. O femeie a născut, la metrou, în timp ce se adăpostea de bombardamente: „O viață nouă printre atâția morți”

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Liv Bruce
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Liv Bruce

O tânără ucraineană a adus pe lume o fetiță, seara trecută, în Kiev, în timp de se adăpostea de bombe, la metrou. 

În timp ce forțele ruse invadau și bombardau familii îngrozite, o femeie, în vârstă de 23 de ani, avea motive să fie poate mai temătoare decât altele. Bebelușul ei avea să nască, în timp ce focuri de armă făceau ravagii afară.

Tânăra a născut, vineri seară, în timp ce se adăpostea la metrou. Țipetele mamei sale au fost auzite de poliția ucraineană care s-a grăbit să ajute, potrivit Antena 3. 

Un ofițer, Mykola Shlapak, a spus că au ajutat-o ​​la naștere și a chemat o ambulanță care i-a dus pe amândoi la spital.

Noaptea trecută, sosirea ei pe lume a fost salutată ca un miracol: „Nașterea ta este raza noastră de speranță în acest timp sumbru”, citează Antena 3.

Vitalie Cojocari: Bebelușul a apărut în zgomot de bombe, într-un subteran aglomerat și sufocat de oameni, făcând lumea un pic mai bună cu zâmbetul său de copil. 


Jurnalistul Vitalie Cojocari a relatat acest subiect pe pagina sa de Facebook.

„Obișnuiesc de câteva zile să scriu pe acest cont de Facebook în fiecare dimineață despre lupte, explozii, moarte și distrugeri. Astăzi voiam să vă povestesc despre luptele grele din Kiev și despre faptul că ucrainenii au reușit ca prin minune să își apere capitala și ale orașe importante, dar…
Dar s-a întâmplat ceva. Am văzut această poză publicată de jurnaliștii de la Украина Сейчас/Ucraina astăzi și am decis că merită să aflați de la prima oră despre altceva.
Așadar, știrea nopții trecute ne vine din metroul Kievean.
În timpul bombardamentelor, a luptelor stradale, a invaziei, a războiului care ia vieți și distruge sorți, în subteranul Kievului s-a născut un suflețel. O viață nouă printre atâția morți, au scris jurnaliștii ucraineni.
Evenimentul a avut loc aseară, 25 februarie, în jurul orei 22.30. Nu știu numele stației în care a fost născut copilul. 
Știu doar că bebelușul a apărut în zgomot de bombe, într-un subteran aglomerat și sufocat de oameni, făcând lumea un pic mai bună cu zâmbetul său de copil. 
Este o fetiță. O micuță ucraineană pe care părinții au decis să o numească Mia. 
Mia poate fi o prescurtare de la Maria, dar și de la Mila/Міла, care în limba ucraineană înseamnă dragă, iubită. 
Într-o lume atât de dură, cu multă ură, chiar era nevoie de vreo 3 kilograme de iubire în plus. Ce altceva dacă nu Міла-iubirea îi mai poate salva pe părinți, dar și pe toți cei care au de suferit în aceste momente triste?
Bine ai venit pe lume, Mia! Ne ierți că noi, adulții, nu am reușit să o facem un loc mai sigur pentru tine. 
O să înveți pe parcurs că această planetă are și lucruri frumoase pentru care merită să trăiești. De exemplu, nașterea ta într-o noapte atât de grea”, a scris jurnalistul Vitalie Cojocari pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel