Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mițu Stoian. Clinica privată în care s-a tratat artistul, prima reacție: „Tratamentul cu oxigen hiperbar nu poate crește valoarea INR”

Data actualizării: | Data publicării:
Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube
Descriere foto: Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins sâmbătă din viață, în urma unui șoc septic.

Artistul a ajuns în stare gravă la spitalul din Reșița, imediat după ce a făcut terapie în camera hiperbară, ca tratament pentru recuperarea post COVID. De asemenea, acesta era și sub tratament medicamentos, fiindu-i administrate anticoagulante.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian fusese infectat cu SARS-CoV-2 și dezvoltase maladia COVID-19. Trecuse de boală, dar rămăsese cu sechele pulmonare, care i-ar fi afectat terapia. Prietenii săi au dezvăluit că artistul a vrut să-și revigoreze plămânii așa că s-a dus la o clinică privată să facă terapie în camera hiperbară. Ei au povestit că după prima ședință Petrică Mîțu Stoian s-a simțit bine, a mers în cameră seara, dar că în cursul nopții a început să se simtă rău, iar la ora 3 dimineața  au venit cu salvarea și l-au dus la Spitalul Județean din Reșița. Sâmbătă, starea sa s-a agravat și medicii n-au mai putut să-l salveze, potrivit DC Medical. 

Avertismentul pneumologilor după moartea cântărețului Petrică Mîțu Stoian: „Astmul şi boala cronică de plămâni au contraindicație la camera hiberbară”

 

Reacția clinicii private unde artistul a făcut terapie în camera hiperbară

Clinica privată în care artistul a  făcut terapie în camera hiperbară, spune că starea artistului a fost stabilă, în momentul în care a plecat din clinică și că acesta nu apucase să facă întreaga sesiune de terapie în camera hiperbară, ci doar „procedura de testare la presiune și oxigen”, urmând ca a doua zi, sâmbătă, să facă prima ședință. Artistul nu a mai apucat însă, în noaptea de vineri spre sîmbătă, starea sa de sănătate s-a deteriorat și a fost transportat la spital. Mai mult, reprezentanții clinicii susțin că starea acestuia s-ar fi deteriorat din cauza tratamentului medicamentos pe care artistul l-a luat înainte de venirea în clinică și că terapia din camera hiperbară nu ar fi putut să-i crească valoarea INR (anticoagularea sângelui).

”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele:

Apreciem că cea mai mare parte a mass-media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări:

Domnul Petre Mîțu-Stoian a sosit la clinică vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post COVID, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, se arată în comunicatul clinicii, potrivit Spynews. 

Potrivit clinicii private, spre dimineață, artistul a început să tușească și să scuipe sânge.

”Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG sp Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat”, se mai arată în comunicat

„Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR”

Dezmințiri:


Clinica nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui).

Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței;

La valori INR 6-7, constatate la Spitalul Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică”, se mai arată în comunicat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel