Avertismentul pneumologilor după moartea cântărețului Petrică Mîțu Stoian: „Astmul şi boala cronică de plămâni au contraindicație la camera hiberbară”

Data publicării:
Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins sâmbătă din viață, în urma unui șoc septic. Artistul, care abia se recuperase după COVID-19 se internase la spitalul din Reșița, iar starea sa de sănătate se înrăutățise în ultimele zile, după ce făcuse o terapie în camera hiperbară.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian fusese infectat cu SARS-CoV-2 și dezvoltase maladia COVID-19. Trecuse de boală, dar rămăsese cu sechele pulmonare, care i-ar fi afectat terapia. Prietenii săi au dezvpluit că artistul a vrut să-și revigoreze plămânii așa că s-a dus la o clinică privată să facă terapie în camera hiperbară. Ei au povestit că după prima ședință Petrică Mîțu Stoian s-a simțit bine, a mers în cameră seara, dar că în cursul nopții a început să se simtă rău, iar la ora 3 dimineața  au venit cu salvarea și l-au dus la Spitalul Județean din Reșița. Sâmbătă, starea sa s-a agravat și medicii n-au mai putut să-l salveze. 

„Domnul a venit la clinică să facă terapie post-COVID-19. Din păcate, a dezvoltat o bronho-pneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie, iar acesta a decedat în urma unui șoc septic. Șocul septic ireversibil e o boală serioasă, cu mortalitatea foarte mare. A fost pus pe tot ce trebuie, dar, din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat, nici măcar la resuscitare“, a precizat medicul care îl trata pe artist, conform DC News.

Contraindicațiile camerei hiperbare


Dr Voichița Lăzureanu, medic infecționist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, care a analizat cazul morţii artistului Petrică Mîţu Stoian, a precizat că literatura de specialitate prezintă beneficii şi contraindicații pentru camera hiperbară și că în spitale la recuperarea post-COVID s-a adoptat metoda clasică de recuperare medicală respiratorie treptată.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel