Raed Arafat ia în calcul accesul în restaurante și alte spații închise doar cu vaccin, test sau anticorpi

Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea ca accesul în restaurante, cinematografe sau muzee să se facă doar cu „pașaportul” Covid-19.

„Italia a anunțat că permisul de sănătate va fi obligatoriu pentru persoanele care doresc să intre în baruri, restaurante, piscine, locații sportive, muzee, teatre începând din 6 august. Vi se pare o astfel de măsură una discriminatorie?”, a întrebat moderatorul Claudiu Pândaru de la Digi 24.

„Sincer, având în vedere problema sănătății publice, nu. De ce nu? Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană. Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea? Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare. Există foarte multe argumente în acest sens”, a răspuns șeful DSU, potrivit DC News.

Așa poate funcționa și economia

„Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare – poate cu o limitare oare, dar nu cu o limitare cum a fost înainte când nu avem vaccinul și când nu puteam să facem aceste lucruri. Acum se pare că există mai multe țări care acceptă această soluție ca să nu aibă un impact economic major cum a fost în perioadele de lockdown total”, a adăugat Arafat.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel