Radiațiile ultraviolete, generatoare de cancer. Simionescu: Omul nu trebuie să se ardă. Arsura solară este grevată de riscuri în viitor

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Radiațiile ultraviolete produse de razele soarelui pot duce la apariția cancerului de piele.

Radiațiile ultraviolete din zilele toride de vară pot avea un efect devastator asupra sănătății. Medicul dermatolog Olga Simionescu a explicat la Digi 24 ce trebuie să avem în vedere atunci când mergem la plajă.

”Radiațiile ultraviolete produc îmbătrânirea cutanată într-o expunere cumulativă, deci pe termen lung și produc categoric un cancer cutanat provenit din epidermă. Există dovezi că în bază genetică, la anumiți indivizi, soarele poate produce carcinom sau melanoma.

Recomandarea este simplă omul nu trebuie să se ardă. Arsura solară este grevată de riscuri în viitor”, a explicat medicul dermatolog Olga Simionescu.

Razele soarelui, mai puternice la orele prânzului

Radiațiile ultraviolete sunt mai intense la orele prânzului. De aceea este important să ne protejăm pielea cu loțiuni care au factor de protecție. Medicul dermatolog a explicat cum se procedează.

”Între 11:00 – 16:00 crește fluxul și intensitate a tipului B de ultraviolete, exact al radiației pe care noi o numim meritematogă, că arde produce arsura solară, adică insolația în fazele mai accentuate.

Deci agentul ecran adică crema, produsul de foto-protecție, lapte sau emulsie trebuie aplicat între 11:16 pentru că el în baza cifrei care este inscripționată pe flacon protejează de această arsură solară care s-a dovedit clar că stăm la baza carcinogezenei, adică al procesului inductor de cancer.

Înainte de ora 11 și după 16 se face o comutare pe creștere a intensității UVA-ului. Arde mult mai puțin, ajunge mai profund la nivelul dermului deci la nivelul tegumentului și acolo vorbim despre o protecție alta decât cifra care este inscripționată pe flacon.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel