Quesadilla mexicană, rețetă rapidă și delicioasă

Quesadilla, sursa foto Unsplash/ Lottie Griffiths
Descriere foto: Quesadilla, sursa foto Unsplash/ Lottie Griffiths

Cum se prepară o quesadilla mexicană: ingrediente și mod de preparare. 

Ingrediente: 


2 tortilla 

100 gr. brânză 

2 ardei grași

2 bucăți ceapă verde

8 roșii cherry

boabe de porumb

ardei iute chili 

sare 

piper


Mod de preparare:


Cașcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se spală și se curăță legumele. Ceapa trebuie curățată și tăiată, inclusiv fruzele verzi. Se spală roșiile și se feliază. 

O tigaie trebuie unsă cu puțin ulei și se încălzește pe foc. Se pune tortilla la încălzit timp de câteva secunde. În interiorul  tortillei se va forma o pungă de aer. 

Când apar aceste pungi cu aer în tortilla, se presară jumătate din cantitatea de brânză pe toată suprafața aluatului. Peste, se pun restul ingredientelor. Se acoperă cu un capac și se reduce flacăra. Se lasă pe foc circa un minut, până când se topește brânza. Când quesadilla este gata, aceasta trebuie împăturită în două. 


Poftă bună!

 

Vă recomandăm și: Rețetă dietetică de plăcintă cu spanac și brânză, de la Cori Grămescu

 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 24 mai, 19:20 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play