Pupilele dilatate, cauze și tratament. Cum îți trădează ochii emoțiile pe care le simți și bolile de care suferi

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Pupilele dilatate sunt atunci când centrul negru al ochilor este mai mare decât în mod normal. Pupile se pot modifica și din cauza emoțiilor.

Pupilele dilatate, denumite medical miadriză, pot fi cauzate de dilatarea picăturilor oftalmologice de la un examen oftalmologic, efectele secundare ale unui medicament/medicament sau leziuni traumatice. Pupilele se dilată în mod natural din cauza schimbărilor de lumină și a evenimentelor emoționale, dar dilatarea neobișnuită a pupilelor ar putea fi rezultatul unei afecțiuni medicale.

Dacă pupilele dumneavoastră sunt dilatate înseamnă că centrul negru al ochilor este mai mare decât de obicei. Pupilele sunt de obicei de aceeași dimensiune în ambii ochi.

Pupilele se schimbă în dimensiune pentru a controla câtă lumină intră în ochi. Partea colorată a ochiului (irisului) controlează dimensiunea pupilei cu mușchi mici. În lumină puternică, pupilele dumneavoastră vor deveni mai mici pentru a preveni pătrunderea luminii. În întuneric, pupilele devin mai mari pentru a permite mai multă lumină. Aceste modificări se numesc răspunsuri directe.

De asemenea, pupilele se micșorează atunci când te concentrezi pe un obiect apropiat. Acest lucru se numește un răspuns acomodativ. Dacă o pupilă nu se micșorează în lumină puternică sau nu se extinde în întuneric, aceasta nu funcționează normal, arată Cleveland Clinic. 


Ce este midriaza

Midriaza este atunci când pupila este dilatată și nu răspunde la lumină. Un alt termen pentru midriază este "pupilă fixă".

Care este dimensiunea normală a pupilelor

Dimensiunea normală a unei pupile este de 2 până la 4 milimetri în lumină puternică și de 4 până la 8 milimetri în lumină slabă (dilatată).

Cum arată pupilele dilatate

Pupilele sunt dilatate atunci când porțiunea neagră centrală a ochilor ocupă mai mult spațiu decât porțiunea colorată a ochilor (irisului).

Pupilele dilatate, când există un motiv de îngrijorare

Pupilele ar trebui să se dilate în condiții normale din cauza schimbărilor de lumină și a variabilelor emoționale. De cele mai multe ori, pupilele dilatate vor reveni singure la dimensiunea normală. Dacă pupilele se dilată brusc, apar după o leziune traumatică sau provoacă dureri de cap și confuzie, solicitați imediat asistență medicală.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel