Pune făina la congelator! Vei rămâne fără cuvinte când vei afla de ce

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Vlad Kutepov
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Vlad Kutepov

O nouă soluție devine populară printre gospodine: aceea de a pune făina la congelator. Oare de ce? Vorbim despre un produs foarte versatil, perfect în bucătărie pentru a face rețete delicioase, dulci sau sărate, dar nu numai. Făina este ideală pentru îndepărtarea insectelor din grădină sau curățarea casei.

Făina este un ingredient foarte delicat și dacă nu este depozitat corespunzător se poate dovedi inutilizabil, din cauza moliilor, care găsesc aici mediul ideal pentru cuibărit. Ceea ce determină răspândirea paraziților sunt tocmai condițiile „climatice” ale locului în care este depozitată făina.

Iată, deci, că este crucial să-l păstrezi la congelator. Ești curios să afli mai multe? Să începem!

Făină în congelator: cum să o păstrezi și să o folosești atunci când este nevoie

Dacă vrei să fii sigur că făina nu își modifică calitățile, transferă-o într-o pungă de plastic alimentară și pune-o la congelator.

Acest ingredient nu tolerează căldura excesivă sau mediile prea uscate: în acest caz, creează habitatul ideal pentru cuibărirea insectelor.

În același timp, făina nu se păstrează bine în locurile reci și umede, ceea ce favorizeaza apariția mucegaiurilor si a ciupercilor. Făina tinde să absoarbă mirosurile din jurul ei. Cu o singură excepție: o poți așeza lângă ierburi aromatice precum busuiocul sau levănțica și fii sigur că acestea vor putea respinge muștele și paraziții datorită proprietăților lor.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

Lista alimentelor pe care le poți păstra în congelator

Fructe de pădure

Alimentele mici, dar puternice, cum ar fi afinele, zmeura și murele, sunt pline de antioxidanți, care pot proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi - atomi instabili care afectează celulele sănătoase și pot contribui la procesul de îmbătrânire, artrită, cancer, boli de inimă și boala Alzheimer, printre alte afecțiuni.

Faceți provizii de fructe de pădure congelate și aruncați-le într-un smoothie direct din congelator, sau lăsați-le să se dezghețe în frigider peste noapte și folosiți-le cu iaurt sau o salată. 


Somon

Somonul și-a câștigat distincția de superaliment datorită conținutului său impresionant de proteine și acizi grași omega-3. Acizii grași omega-3 sunt un tip de grăsime sănătoasă pe care organismul dumneavoastră nu o produce, ceea ce înseamnă că trebuie să provină din alimente. Aceștia ajută la coagularea sângelui, la mișcarea mușchilor și pot lupta împotriva inflamațiilor dăunătoare din tot corpul. Și, potrivit mai multor studii, un aport mai mare de omega-3 este legat de scăderea declinului mental legat de vârstă și de un risc redus de boală Alzheimer.

În timp ce puteți congela somonul, fileurile de somon congelate sunt ușor de găsit la magazinul alimentar local și se vor păstra în congelator timp de aproximativ un an. Cele mai mici  pot fi de fapt băgate în cuptor sau în friteuza cu aer direct din congelator, așa că nici nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să le lăsați să se dezghețe mai întâi. Cu toate acestea, dacă preferați să lăsați somonul să se decongeleze peste noapte, este de asemenea în regulă. Puteți folosi fileurile de somon decongelate în această rețetă ușoară de somon la tigaie cu cartofi și broccolini, care este gata în 25 de minute.

Citește continuarea AICI

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel