Pune câteva cuișoare pe o lămâie și las-o în bucătărie. Rezultat neașteptat peste noapte!

Data publicării:
Lămâie, foto Unsplash/ autor: Sarah Gualtieri
Descriere foto: Lămâie, foto Unsplash/ autor: Sarah Gualtieri

Nu este deloc o surpriză faptul că muștele și țânțarii ne terorizează cât este vara de lungă! Sunt peste tot! Și chiar ne pot strica ziua sau seara, mai ales când luăm masa în bucătărie. Din fericire, există un truc simplu și eficient, care alungă insectele din bucătărie și nu numai.  

Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, analgezice, anestezice, antispastice și stimulatoare. Unul dintre compușii responsabili pentru proprietățile sale medicinale este eugenolul. Această substanță previne coagularea sângelui, favorizând sănătatea cardiovasculară.

Din punct de vedere nutrițional, cuișoarele conțin calciu, mangan, magneziu, potasiu, vitamina K și vitamina V. În plus, au un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Toți acești nutrienți contribuie la o stare de sănătate bună.

Lămâia, pe de altă parte, lămâile sunt mult mai mult decât o garnitură pentru paharul tău de apă, un cocktail elegant sau un platou cu pește ori în salate. Fiind unul dintre fructele din familia citricelor, lămâile conțin multe dintre substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru a funcționa corect. 

O lămâie medie conține 29 de calorii, 1,1 grame de proteine, 2,8 grame de fibre, 9,3 grame de carbohidrați, 2,5 grame de zahăr și 0,3 grame de grăsimi. Conține 53 de miligrame de vitamina C, care reprezintă 88% din cantitatea zilnică recomandată, precum și cantități mici de fier, potasiu, zinc și calciu

Vezi continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel