Psihoterapeutul Magda Axinte dezvăluie arta vindecării emoționale: Rămânem în acea mocirlă emoțională, de vinovăție, de învinovățire

Data publicării:
Youtube / Adrian Artene
Descriere foto: Youtube / Adrian Artene

Într-o nouă ediție a podcastului lui Adrian Artene, psihoterapeutul Magda Axinte a discutat despre un subiect esențial pentru bunăstarea noastră emoțională: cum să ne eliberăm de emoțiile negative și cât de importantă este iertarea în acest proces.

Într-un dialog deschis, Magda Axinte a oferit perspective valoroase despre modul în care putem să ne transformăm viețile prin acceptare, recunoștință și iertare.

Cultivarea recunoștinței

„Oricât de dificile ar părea lucrurile, există întotdeauna ceva pentru care să mulțumim. Chiar și atunci când viața ne provoacă, putem să cultivăm acest sentiment al aprecierii”, a început Magda Axinte. Psihoterapeutul subliniază că, în momentele de criză, putem găsi puterea de a ne concentra pe aspectele pozitive ale vieții noastre.

Magda Axinte a împărtășit din propria experiență personală și profesională, menționând cum a reușit să își mențină calmul și liniștea interioară în fața dificultăților. „Am văzut în fața mea acel vârtej și pasul meu ușor în exterior și vedeam cum se desfășoară lucrurile, de fapt, dar dintr-o stare de liniște. Acea stare de pace, liniște, din interior ce ne spune? Că totul este bine așa cum este. De fapt, ne îngrijorăm și ne agităm pentru lucruri care nici măcar nu sunt rele pentru noi.”

Vindecarea prin acceptare

În procesul de vindecare emoțională, este esențial să acceptăm experiențele negative, fără a ne lăsa copleșiți de ele. „De aceea, în procesul de transformare vom descoperi situații de viață care ne-au marcat, traume, abuzuri. Ele s-au întâmplat. Nu le putem nega. Important este să nu rămânem acolo”, a explicat Magda Axinte.

Ea a subliniat că, deși aceste traume rămân stocate în noi și ne pot influența reacțiile, este crucial să nu rămânem blocați în acea stare de vinovăție și învinovățire a celorlalți. „Ce facem? Rămânem în acea mocirlă emoțională, de vinovăție, de învinovățire a celorlalți sau facem pasul mai departe în a ne elibera?”

Eliberarea emoțiilor negative

Adrian Artene a întrebat-o pe Magda Magda Axinte despre dificultățile procesului de eliberare a emoțiilor negative. „Putem face un exercițiu simplu cu toții. Cum ne-am simțit noi în corpul nostru și în mintea noastră când am povestit o situație dificilă? Când povestim altora, retrăim momentul și nu ne simțim bine.”

Magda Axinte a explicat că retrăirea constantă a acestor momente negative echivalează cu „picurarea de otravă” în corpul nostru zilnic. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate, deoarece starea emoțională negativă afectează inevitabil starea noastră de sănătate fizică. „Și atunci ar trebui să gândim lucrurile practic pentru noi: Ne dorim să fim bolnavi sau sănătoși? Cred că răspunsul este evident”, a punctat psihoterapeutul.

Importanța iertării

Un alt aspect crucial al vindecării este iertarea, atât față de propria persoană, cât și față de cei din jur. Magda Axinte a subliniat că iertarea este esențială pentru eliberarea de emoțiile negative și pentru a ne vindeca. „Chiar dacă este greu în prima etapă, atunci când există furie și învinovățire, la un moment dat tot acolo va trebui să ajungem. Așadar, va trebui să iertăm dacă vrem să ne eliberăm”, a concluzionat psihoterapeutul.

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel