Psihologul Radu Leca, despre sunetele binaurale. Cum ne ajută la vindecare: „Ele difuzate într-o cameră, pe o anumită cifră, te fac să...”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Radu Leca, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Radu Leca, instagram

Psihologul Radu Leca a dezvăluit ce sunt sunetele binaurale, dar și la ce ne ajută. 

Radu Leca este unul dintre cei mai apreciați psihologi.  Într-un interviu recent, acesta a vorbit despre sunetele binaurale. Deși este cunoscut de foarte mult timp, acest termen este străin pentru mulți dintre noi. 

Psihologul Radu Leca, despre sunetele binaurale

Tonurile binaurale sau pulsuri binaurale sunt artefacte ale activității creierului sau sunete aparente cauzate de stimuli fizici specifici. Acest efect a fost descoperit în 1839 de către savantul prusac Heinrich Wilhelm Dove, câștigând o mai mare apreciere din partea opiniei publice în secolul al 20-lea, care se baza pe afirmațiile ce veneau din partea comunității de medicină alternativă, care susținea că tonurile binaurale ar putea ajuta la inducerea relaxării, meditației, creativității și ale altor stări mentale dorite, potrivit wikipedia.com

Psihologul Radu Leca  susține că tonurile binaurale ar putea ajuta la inducerea relaxării, meditației, creativității și ale altor stări mentale dorite. Efectul asupra undelor cerebrale depinde de diferența de frecvență a fiecărui ton.

„Sunt niște elemente care nu prea se discută în mod public. Există o secțiune extrem de complexă care ține de elemente, care au legătură directă cu noțiunea de psihotronie și care ascunde în modul de funcționare niște structuri elementare denumite sunele binaurale. Ele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Din anul 1100 ele sunt prezente sub formă de solfegio în istoria noastră, dar ele sunt și mai vechi.

În urmă cu câteva sute de ani, un preot catolic a descoperit niște manuscrise foarte vechi, care se rupeau atunci când erau atinse și a putut să găsească doar câteva foi pe care să le înțeleagă. Acolo a descoperit șase sunete denumite în prezent, la nivel academic, sunete binaurale. 

În timp, ele au devenit cele șase sunete prezente la nivel de subsunet, care te ajută să te refaci organic, mental, structural, cardiologic, neurocognitiv. Îți dau un singur exemplu. Există o noțiune care se numește „432 Hz”. Tot ceea ce înseamnă structură psihotronică se ocupă și difuzează atunci când vrei să fii influențat, să ai o stare bună sau proastă, să ai pofte, să nu ai pofte, să ai chef de sex sau nu, să știi să domini partenerul, să-l enervezi sau să-l seduci.”, a declarat Radu Leca în emisiunea Ego Life.

„Difuzate într-o cameră, pe o anumită cifră, te fac să fii excepțional să fii ca amant sau amantă”

Psihologul susține că este suficient să asculți sunetele dintr-un anumit spectru,  pentru a putea practica mult mai simplu sexul tantric

„Spre exmplu, pentru noțiunea de sex tantric ai un număr de Hz ce depășește 200 (210,7 Hz). Este o zonă care te duce către variabilă rafinată a ta, care îți permite să realizezi un sex tantric. La fel și tot ce trece de 400 Hz. Ele difuzate într-o cameră, pe o anumită cifră, te fac să fii excepțional să fii ca amant sau amantă. ”, a mai spus renumitul psiholog, pentru sursa menționată mai sus.

Citește și: Cum a slăbit psihologul Radu Leca 100 de kilograme, într-un timp record: "Am început să fac două lucruri care m-au ajutat extraordinar"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel