Prognoza METEO. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Aaron Burden
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Aaron Burden

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

 

Prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme în general mai rece decât normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 4...8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi depresionare unde ceaţa va persista şi cu valori minime negative, în general de -4...0 grade. În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie, încălzirea semnificativă a vremii va determina valori peste cele climatologic specifice, cu 8...12 grade ziua şi 2...5 grade noaptea, mediat regional. Ulterior, este estimat un regim termic apropiat de cel obişnuit la începutul lunii decembrie, mai ales în privinţa maximelor diurne, urmând ca în unele nopţi să fie o vreme relativ rece. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 29 noiembrie, iar în cea de-a doua săptămână temporar vor fi posibile precipitaţii în general slabe. 


CRIŞANA

 

Vremea va fi rece în primele zile ale intervalului – dimineaţa şi noaptea în toată regiunea, iar pe parcursul zilelor în special în zonele joase (unde vor persista nebulozitatea stratiformă şi ceaţa), astfel că media maximelor va fi de 3...6 grade, iar a minimelor de -5...-1 grad. Între 29 noiembrie şi 02 decembrie, temperaturile vor fi în creştere apreciabilă, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 8...12 grade ziua şi 2...5 grade noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice în marea lor majoritate în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, însă cu unele nopţi posibil mai reci. În perioada 28 - 29 noiembrie va ploua local, iar în cea de-a doua săptămână temporar probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi relativ ridicată. 

 


TRANSILVANIA


Prima parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de o vreme rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor minime de -8...-4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade; maximele vor oscila între 0...2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7...9 grade în cele de relief mai înalt. Între 29 noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7...12 grade ziua şi -2...2 grade noaptea (cu valori uşor mai mici în depresiunile
perimontane şi intramontane). Estimările prognostice indică pentru ultimele zile din interval un regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie. În prima parte a intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, în jurul datei de 30 noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii. 

 


MARAMUREŞ

 


Până în data de 28 noiembrie, vremea va fi rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor când vor fi, în medie, -6...-3 grade, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv 6...7 grade. Între 29 noiembrie şi 2 decembrie va urma o încălzire a vremii, ce se va resimţi cu precădere la valorile nocturne, care vor deveni preponderent pozitive, de 0...2 grade, iar amiezele vor înregistra 9...11 grade, mediat regional. Ulterior, estimările prognostice indică un regim termic apropiat de cel normal la începutul lunii. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 29 noiembrie, însă regimul pluviometric se va menţine în general deficitar pe tot parcursul intervalului de referinţă.

 


MOLDOVA

 


Valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 7...8 grade în primele 3 zile ale intervalului, la o medie de 4...5 grade în 28 noiembrie. După zilele de 29 și 30 noiembrie, când media maximelor va fi în jur de 7 grade, până în ultima zi a celor două săptămâni, această medie va rămîne destul de scăzută și va fi cuprinsă între 2 și 5 grade. Nopțile vor deveni și ele reci, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de -2...0 grade, ușor mai ridicată, spre 2 grade, doar în 24 noiembrie și în intervalul 30 noiembrie-02 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar începând cu 29 noiembrie va fi în creștere, astfel încât se pot semnala temporar precipitații slabe, pe arii restrânse.

 


DOBROGEA

 


În primele 4 zile ale intervalului, media maximelor va fi de 7...8 grade, iar a minimelor de 0...3 grade. Între 27 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în creştere, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 10...13 grade, ziua şi 3...6 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice în jurul celor normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv medii ale maximelor de 7...8 grade și ale minimelor de 2...4 grade. În prima săptămână ploile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala temporar ploi slabe, pe arii restrânse.

 

MUNTENIA


În prima săptămână vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal, media maximelor va scădea treptat de la 9 la 6 grade, iar a minimelor se va situa între -2 și 0 grade. Între 29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de 8...10 grade, ziua şi 0...3 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie,
respectiv medii ale maximelor de 5...8 grade și ale minimelor de -1...2 grade. În prima săptămână precipitațiile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala local și temporar, fiind în general slabe.

 


OLTENIA

 


În prima săptămână vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal, media maximelor va scădea treptat de la 9 la 5 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între -2 și 0 grade. Între 29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de 7...9 grade, ziua şi 0...3 grade, noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, sunt estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv medii ale maximelor de 5...7 grade și ale minimelor de -1...2 grade. În prima săptămână precipitațiile vor fi cu totul izolate, dar după 29 noiembrie probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala local și temporar, fiind în general slabe.

 


LA MUNTE

 


Temperaturile maxime se vor menține în general pozitive în toată perioada celor două săptămâni, cu o medie cuprinsă între 0 și 7 grade, valorile mai mari fiind de așteptat în intervalul 26-28 noiembrie. Nopțile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5...-3 grade, ușor mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheț, în intervalul 26 noiembrie-01 decembrie. Până pe 28 noiembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, dar în intervalul 29 noienbrie-01 decembrie aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar și o mai mică extindere. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel