Profiterol, rețeta copilăriei. Un desert extrem de gustos pe care toată familia îl va adora

Profiterol, foto Unsplash/ autor: Jade87
Descriere foto: Profiterol, foto Unsplash/ autor: Jade87

Această rețetă de profiterol își va aduce aminte de copilărie. Este ușor de preparat și va deveni desertul preferat al familiei tale. 

Ingrediente:


Pentru înghețată ai nevoie de:


4 ouă 

600 ml lapte 

100 g zahăr 

2 esențe de vanilie 

60 g ciocolată de menaj/ 1 lingură cacao 

6 linguri de frișcă 

 

Pentru gogoșele ai nevoie de:


3 linguri făină 

2 ouă 

125 ml apă 

50 g margarină 

sare 

zahăr 

2-3 linguri sos de ciocolată 

2-3 linguri dulceață de zmeură 

200 ml frișcă 


Cum procedezi pentru înghețată: 


Freci ouăle cu zahărul, iar în alt vas fierbi laptele cu vanilia. Când începe să clocotească îl dai deoparte și îl lași să se răcească. După un sfert de oră adaugi ouăle, cu zahărul și împarți compoziția în jumătate. Într-o parte adaugi ciocolata topită pe baie de aburi sau cacao. Iar cealaltă parte rămâne simplă. Fierbi ambele compoziții la foc mic, amestecând continuu și când s-au îngroșat le dai deoparte. După ce s-au răcit adaugi în fiecare compoziție 2-3 lingurițe de friscă și le dat la congelator pentru 3-4 ore. 


Pentru gogoși: pui la fiert apa cu margarina și când clocotește adaugi făina, amesteci 2-3 minute apoi o dai deoparte și o lași să se răcească. Încorporezi apoi ouăle pe rând, pui un praf de sare și unul de zahăr și amesteci. Iei câte o linguriță din aluat, o pui în tava unsă cu margarină și după ce le formezi pe toate le coci la foc 10-15 minute. Nu deschizi cuptorul în acest timp. Dupp ce s-au răcit, le umpli cu frișcă bătută. Pui în cupe înghețata de vanilie și de ciocolată, gogoșelele și decorezi cu frișcă, sos de ciocolată și dulceața de zmeură. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 06 mai, 17:20 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play