Prof. Constantin Dulcan, secretul longevității: „Boala începe din minte”. Pașii pentru autovindecare

Data publicării:
Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan
Descriere foto: Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan

Sfaturi pentru longevitate și relaxare de la Profesorul Dulcan

„Dacă trăiești după un regim considerat în limite normale și deodată te trezești bolnav, atunci putem spune că da, boala începe din minte.” - Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan

Ce putem face pentru a trăi mai mult și mai sănătos într-o lume tot mai bolnavă? Pot gândurile noastre să ne influențeze starea de sănătate?

În noua sa carte-interviu scrisă alături de jurnalista Florentina Fântânaru, Calea vindecării - Pacea dintre inimă și minte, Dr. Dumitru Constantin Dulcan oferă răspunsuri surprinzătoare la întrebările noastre despre sănătate și longevitate, atrăgând atenția asupra puterii incredibile a gândurilor și a emoțiilor noastre de a vindeca sau de a îmbolnăvi.

Astfel, întrebat care este secretul autovindecării, acesta a răspuns:

„Gândirea pozitivă, programarea la care trebuie să fim atenți în ce direcție mergem, spre șansă sau eșec. Alăturat acestora, este utilă și debarasarea de schemele vechi de gândire, de convingerile vechi. Dacă știm că activitatea respectivă ne face rău, la ce bun să mai uzăm de ea? Nu poate să vină cineva cu cleștele să ne scoată din creier gândurile rele, negative, e o chestiune de autoeducație”

În plus, Doctorul Dulcan oferă și soluții pentru zilele în care ne simțim epuizați, lipsiți de energie, recomandând o tehnică de relaxare simplă:

„Așezat într-o poziție comodă, rămâneam într-o totală liniște. După 5-6 minute, se instalează o respirație lentă și profundă. Am sesizat că în timpul de expirație, cu cât este mai profundă și mai prelungită, cu atât senzația de încărcare cu energie este mai prezentă. După câteva expirații de acest gen, organismul se simte complet relaxat și devine apt pentru o nouă activitate”

Totodată, conform reputatului profesor de neurologie, echilibrul între inimă și creier, între ceea ce simți și ceea ce vrei să faci, este esențial unei vieți trăite cu bucurie, întrucât doar prin coordonarea dintre cele două poate fi eliberat hormonul tinereții: dihidroepiandrosteronul.

Astfel, într-o lume dominată de aparențe, celebrul savant demonstrează folosind argumente din medicină, biologie, fizică cuantică și psihologie că, de fapt, cheia vindecării noastre se află în interiorul nostru.

Calea vindecării descrisă în carte este, de fapt, calea întoarcerii spre sine, spre puterea gândurilor, a emoțiilor și a intențiilor noastre de a ne vindeca. Este o cale deschisă tuturor, pe care putem păși îndrumați de răspunsurile profesorului Dulcan.

Calea vindecării - Pacea dintre inimă și minte este disponibilă acum pentru precomandă pe bookzone.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel