Produsul pe care îl aplici zilnic pe ten și care poate accelera apariția ridurilor. Alina Șchiopescu: „Nu trebuie să facem asta, clar” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Alina Șchiopescu, la Pastila de Frumusețe
EXCLUSIV
Descriere foto: Alina Șchiopescu, la Pastila de Frumusețe

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a dezvăluit care este produsul pe care femeile și-l aplică zilnic pe ten și care poate accelera apariția ridurilor.

Toate femeile își doresc să aibă un ten frumos, curat și luminos. Fie că este vorba de a reduce ridurile, de a estompa petele pigmentare sau pur și simplu de a obține strălucire, există o mulțime de produse și tratamente disponibile pe piață.

Pe lângă creme, fondul de ten este unul dintre cele mai populare produse, fiind utilizat zilnic de milioane de femei din întreaga lume. Dar este oare fondul de ten o soluție ideală pentru un ten perfect? Ei bine, nu. Din păcate, chiar dacă pe moment tenul arată fără imperfecțiuni, fondul de ten poate avea multiple efecte negative asupra pielii.

Fondul de ten, produsul de machiaj care poate duce la apariția ridurilor

Invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a adus în discuție aspectele mai puțin cunoscute ale utilizării fondului de ten și efectele sale asupra tenului.

„Dacă avem un fond de ten necorespunzător pot apărea riduri. Am văzut la pacientele mele. Își cumpără tot felul de produse care acoperă foarte mult porii, imperfecțiunile, punctele negre, coșurile. Nu trebuie să facem asta, clar. Trebuie ca femeile să meargă la tratamente de curățare, să își hidrateze tenul, să-l exfolieze și să cumpere un produs de machiaj pentru tipul de ten. De aici încep și apar alte probleme. Porii se vor bloca și vor apărea iritațiile, inflamațiile, coșurile, punctele negre. De asemenea, dacă fondul de ten are conținut de silicon, clar pornește acneea și porii sunt foarte dilatați pentru că se blochează și acolo se produce o inflamație”, a declarat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Trei soluții să înlocuiești fondul de ten

Pentru a evita consecințele negative ale utilizării fondului de ten, dermato-cosmeticianul Alina Șchiopescu recomandă alternative care să ofere o acoperire mai lejeră și să îngrijească în același timp pielea. Printre acestea se numără BB Cream-ul, CC Cream-ul și DD Cream-ul, care au texturi mai ușoare și oferă o acoperire mai naturală. Este important să citim cu atenție indicațiile fiecărui produs și să alegem varianta potrivită pentru tipul nostru de ten, pentru a evita apariția ridurilor, iritațiilor, inflamațiilor, coșurilor și punctelor negre.

„Nu recomand pe timpul zilei să folosim machiaj, adică un fond de ten care se folosește pentru machiajul profesional. Se face instant o mască. Trebuie să mergem pe varianta de BB Cream, CC Cream, DD Cream, care au o acoperire mai lejeră. Trebuie să citim indicațiile produsului, să știm exact că de aici pot apărea riduri, iritații și inflamații, puncte negre și coșuri. Pot apărea de la fondul de ten, pentru că dacă nu este potrivit pentru tenul, clar el usucă, absoarbe apa din țesut și așa se văd ridurile”, a spus Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Randi, confesiuni neașteptate: „Nu am iubit niciodată. Văd căsătoria ca și religia, două lucruri inutile”. De ce nu crede artistul în căsătorie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel