„Probabil cel mai negru scenariu imaginat de umanitate”. Valentina Pelinel, apel DISPERAT, pe rețelele de socializare

Data publicării:
Valentina Pelinel, foto Instagram
Descriere foto: Valentina Pelinel, foto Instagram

Valentina Pelinel a transmis un mesaj, pe rețelele de socializare, în care îndeamnă românii să ajute victimele războiului din Ucraina.


„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este probabil cel mai negru scenariu imaginat de umanitate. Toți, fără excepție, avem de suferit, dar, ca mamă, nu pot nici măcar să-mi imaginez prin ce trec în acest moment femeile care își văd copiii victime ale acestui război. Ca și comunitate, putem ajuta de la distanță, dincolo de rugăciuni și postări emoționante, donând, fiecare cum consideră, în cadrul fundațiilor și ONG-urilor care se luptă pentru viață în Ucraina. Oricine dintre noi poate trece prin momente atât de dificile, în care fiecare ajutor contează. Doar uniți putem să depășim acest moment devastator”, a scris Valentina Pelinel pe Instagram.

 

„M-a rupt”. Mihai Bendeac, în lacrimi, după ce a văzut cum i-au primit românii pe refugiații din Ucraina

Război Rusia -Ucraina. Actorul Mihai Bendeac a izbucnit în lacrimi, pe rețelele de socializare, după ce a văzut cum s-au organizat românii pentru a-i primi pe pe refugiații din Ucraina. 

Sute de români s-au mobilizat, în ultimele 2 zile, și au mers să-i întâmpine pe refugiații din Ucraina. Românii i-au așteptat cu hrană, haine, dar și cu adăpost. Mulți s-au oferit să cazeze în propriile case oamenii fugiți din calea războiului.

 

Actorul Mihai Bendeac se arată impresionat de gestul românilor. Acesta a postat pe rețelele de socializare un mesaj video, în care abia poate vorbi din cauza lacrimilor. 

„Faptul că noi, ca națiune, care avem, de foarte multe ori, această tendință de a ne raporta la noi într-un mod foarte negativ, ne-am comportat în felul în care ne-am comportat cu femeile și cu copiii care au intrat astăzi în țară, mi s-a părut extraordinar și răvășitor, în același timp. 

Să văd niște imagini, cu niște copii care intrau la noi în țară. (...) Dincolo de faptul că, de data asta, autoritățile din România s-au pregătit foarte bine, m-a rupt faptul că erau oameni, din toată țara asta, care au venit cu ce au putut, fiecare dintre ei. Și-au umplut portbagajul. Felul în care românii i-au primit pe copiii ăia, spune atât de multe despre noi, ca nație”, a spus Mihai Bendeac, în lacrimi, pe Insta Story. 

Premierul Ciucă anunţă că România ar putea deschide alte patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina

România ar putea deschide alte patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a face faţă valului de refugiaţi, a anunţat, vineri seară, premierul Nicolae Ciuca.

El a precizat, cu prilejul unei vizite în Punctul de trecere a frontierei Siret, că această măsură poate fi luată în urma unor discuţii cu partea ucraineana.

"Am discutat şi acest subiect cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Mai sunt încă patru puncte de trecere a frontierei care nu sunt active în momentul de faţă. Această decizie poate fi luată în momentul în care există o coordonare cu Poliţia de Frontieră din Ucraina, pentru că este nevoie de aceasta colaborare", a afirmat Ciucă.

Cele patru puncte de frontieră avute în vedere sunt Ulma, Grimăuţi, Vicovu de Sus şi Izvoarele Sucevei, toate în judeţul Suceava.

Premierul a fost însoţit la Siret de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode şi de cel al Apărării, Vasile Dîncu, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel