Prinţul William şi-a reluat angajamentele regale, după operația suferită de Kate. Regele Charles al III-lea, decizie radicală

Data publicării:
Sursa foto: Captură Video Youtube/ The Royal Family Channel
Descriere foto: Sursa foto: Captură Video Youtube/ The Royal Family Channel

După o pauză în care a avut grijă de soţia sa convalescentă, Kate, prinţul William, moştenitorul tronului britanic, şi-a reluat miercuri angajamentele regale publice, într-un moment în care regele Charles al III-lea al Regatului Unit şi Irlandei de Nord ia o oarecare distanţă pe perioada tratamentului pe care îl urmează pentru cancer, transmite AFP.

La mai puţin de 18 luni de la urcarea sa pe tron, regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a început luni un tratament pentru o formă de cancer care nu a fost precizată. Chiar dacă îşi va continua unele dintre îndatoririle administrative, suveranul va absenta din viaţa publică pentru o perioadă nedeterminată, iar marţi s-a mutat în mediul rural, la reşedinţa sa din Sandringham, în estul Angliei.

Audienţa săptămânală a regelui cu premierul Rishi Sunak va avea loc "prin telefon", a declarat miercuri Downing Street, o precizare rară referitoare la această întâlnire tradiţională şi "în totalitate privată" dintre suveran şi şeful Guvernului.

Ca o pregătire pentru destinul care îl aşteaptă când îi va succeda tatălui său, William, foarte popular în rândul publicului, se va regăsi şi mai mult în centrul atenţiei.

Prinţul de Wales, în vârstă de 41 de ani, a acordat decoraţii la Castelul Windsor, miercuri dimineaţă, prima sa apariţie oficială din ultimele trei săptămâni. El urmează să participe în cursul serii la o gală caritabilă organizată în capitala Marii Britanii în beneficiul Ambulanţei Aeriene din Londra, potrivit informaţiilor publicate luni de Palatul Buckingham, cu doar câteva ore înainte de anunţul bolii regelui.

William s-a retras din cauza intervenţiei chirugicale la care a fost supusă soţia sa şi pentru a avea grijă de cei trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis.

Kate, în vârstă de 42 de ani, a fost internată la 16 ianuarie pentru o operaţie abdominală. Motivele acestei intervenţii rămân necunoscute, însă nu este vorba de cancer, potrivit media britanice.

Prinţesa, care a părăsit clinica săptămâna trecută, potrivit Kensington Palace, urmează să îşi petreacă convalescenţa la casa familiei din Windsor, în vestul Londrei. Nu se preconizează că ea îşi va relua activităţilor mai devreme de Paştele catolic, la sfârşitul lunii martie.

Vestea despre cancerul regelui Charles al III-lea a constituit un şoc într-un moment în care suveranul era în formă şi, în pofida popularităţii sale iniţial scăzute, părea să fi câştigat simpatia britanicilor. Regele a fost activ în special în domeniul diplomatic şi al protecţiei mediului, subiectul său preferat.

După ce a încercat să liniştească opinia publică, declarând marţi că boala regelui "a fost detectată devreme", prim-ministrul britanic, Rishi Sunak i-a transmis din nou suveranului, miercuri, în Parlament, urări de însănătoşire grabnică, declarându-se "nerăbdător să-l vadă reluându-şi în persoană atribuţiile în timp util".

Foarte aşteptată datorită titlului său de moştenitor, revenirea lui William pare să fie deocamdată redusă la minimum: niciun angajament nu este trecut în agenda sa pentru zilele următoare. Continuitatea şi stabilitatea monarhiei, care există în primul rând pentru public prin miile de vizite pe care le efectuează membrii săi în fiecare an, se sprijină în principal pe umerii reginei cosoarte Camilla, foarte vizibilă în ultimele zile, şi ai prinţesei Anne, sora regelui Charles al III-lea.

Camilla a călătorit mult în ultimele zile. Însă, nu există nicio îndoială că ea va rămâne aproape de regele Charles pentru a-l ajuta să treacă peste această încercare.

Marţi, cuplul a fost văzut deplasându-se împreună cu maşina de la reşedinţa lor londoneză Clarence House la Palatul Buckingham, de unde au luat un elicopter spre Sandringham.

Charles al III-lea a avut o scurtă întrevedere - puţin peste o jumătate de oră - cu fiului său cel mic, prinţul Harry, care l-a vizitat după ce a sosit din California, unde locuieşte cu soţia sa, Meghan Markle, şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet, relatează Agerpres..

În pofida tensiunilor continue dintre Harry şi restul familiei regale, regele şi-a informat personal fiul despre boala sa.

Toate acestea ridică noi întrebări cu privire la o posibilă reconciliere între prinţ şi tatăl său, dar mai ales cu fratele lui, William. Chiar dacă, potrivit media britanice, prinţul de Wales nu are niciun plan de a se întâlni cu fratele său, Harry. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel