Prințul Harry susține că a fost nevoit să dezvăluie cele 25 de crime comise "pentru propria vindecare"

Data publicării:
Prințul Harry, captură video YouTube
Descriere foto: Prințul Harry, captură video YouTube

Prințul Harry a comentat dezvăluirile făcute în noua sa carte. 

Ducele de Sussex a oferit un interviu de copertă pentru revista People, în care vorbește despre perioada petrecută în armată și despre declarațiile controversate din noua sa carte. 
Imaginea de pe copertă îl arată pe prințul Harry zâmbind, cu titlul: "Povestea mea, cuvintele mele”

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de People Magazine (@people)

"Simt că sunt exact acolo unde trebuie să fiu și exact acolo unde noi familia mea trebuie să fim. Nu cred că aș fi putut să scriu această carte altfel", a declarat Ducele de Sussex pentru PEOPLE.


Prințul Harry a justificat motivul pentru care a făcut dezvăluirea cu privire la numărul de persoane omorâte în rândul talibanilor, argumentând că soldații ar trebui să discute "părțile din serviciul nostru care ne bântuie", a spus acesta pentru revista People.

Ducele de Sussex a susținut în memoriile sale că a ucis 25 de luptători inamici în timpul a două misiuni în Afganistan - numindu-și victimele "piese de șah" mai degrabă decât oameni, ca un mijloc de a suporta tensiunea emoțională de a lua zeci de vieți, potrivit DailyMail.


Harry a declarat pentru People că vorbește deschis despre perioada petrecută în Afganistan - și despre uciderea insurgenților - "pentru propria mea călătorie de vindecare" și "în speranța că îi va ajuta și pe alții". 


Interviul a fost publicat în această după-amiază, iar utilizatorii rețelelor de socializare au remarcat modul în care ședința foto a revistei pare să-i fi luminat ochii albaștri și să-i fi îngroșat părul. 

Un critic a spus că imaginile cu Harry, în care apare plimbându-se pe o terasă din lemn și sprijinindu-se de niște uși de terasă, într-o cămașă albastră deschisă și blugi închiși la culoare, arată ca o 'ședință foto de modă falsă'. 

Harry poartă, de asemenea, un colier negru cu cordon din piele. Unii au afirmat că este identic cu cel pe care el susține că a fost rupt de fratele său William într-o presupusă bătaie la Palatul Kensington în timpul unei dispute legate de comportamentul 'dificil' și 'abraziv' al lui Meghan în 2019.


Aceasta a venit în timp ce Harry a fost acuzat că a redus familia regală la un subiect de râs înainte de o apariție în emisiunea satirică "The Late Show" cu Stephen Colbert, care urmează să fie difuzată în SUA în această seară. 

Acesta a fost înregistrat ieri la New York, regale în exil fiind condus și scos din studio de gărzi de corp înarmate, inclusiv de un fost polițist britanic care purta un pistol Glock.

Dar criticii, inclusiv personalități de rang înalt din armata britanică, au declarat că recunoașterea sa reprezintă o încălcare a codului nescris conform căruia soldații nu numără "crestăturile de pe puștile lor". Alții au spus că Harry și-a trădat foștii camarazi, riscând siguranța lor, a sa și a Familiei Regale.


Justificându-și decizia de a spune milioanelor de oameni că a deschis focul și a ucis 25 de luptători în calitate de artilerist de elicopter Apache, Harry a declarat pentru People, o revistă americană preferată de familia Sussex: "Știu din propria mea călătorie de vindecare că tăcerea a fost cel mai puțin eficient remediu. Exprimarea și detalierea experienței mele este modul în care am ales să o gestionez, în speranța că îi va ajuta și pe alții".

Foști comandanți militari, piloți, lucrători umanitari și diplomați au condamnat comentariile, despre care au afirmat că au oferit militanților o victorie propagandistică. De asemenea, el s-a confruntat cu rușinea de a fi catalogat drept un "ratat cu gura mare" chiar de către talibani. 

Dar Harry a declarat pentru People: "Acesta este un lucru cu care fiecare soldat trebuie să se confrunte, iar în cele aproape două decenii în care am lucrat alături de personalul de serviciu și de veterani, am ascultat poveștile lor și le-am împărtășit pe ale mele. 

'În aceste conversații, vorbim adesea despre părțile din serviciul nostru care ne bântuie - viețile pierdute, viețile luate. Dar și părțile din serviciul nostru care ne vindecă și viețile pe care le-am salvat.

"Este o datorie, o slujbă și un serviciu pentru țara noastră - și, după ce am făcut două misiuni în Afganistan pentru țara mea, am făcut tot ce am putut pentru a fi cel mai bun soldat pentru care am fost antrenat'. El a adăugat: "Nu există cu adevărat un mod corect sau greșit de a încerca să navighezi aceste sentimente".Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel